- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Mostek wołowy z polskiej wołowiny
( Cena zwiera podatek VAT )
Mostek wołowy z polskiej wołowiny to doskonały kawałek mięsa do obróbki kulinarnej techniką low and slow. Zawiera on dużo tkanki łącznej, która nadaje mu po przygotowaniu mnóstwo smakowitości. Idealnie nadaje się na przykład na pastrami. W porównaniu do amerykańskiego, polski mostek jest znacznie chudszy. Jest to mostek z młodego bydła ras mięsnych, hodowanych głównie w oparciu o dietę grass fed. Dlatego jego smak będzie bardziej zwarty i wyrazisty, jednak kosztem soczystości. Ma bardzo dobrą jakość w stosunku do ceny.
Produkt dostępny jest w wersji chłodzonej lub mrożonej. Jeśli jest dostępny chłodzony zostanie w pierwszej kolejności wysłany w takiej formie. Jeśli wolisz w formie mrożonej napisz w komentarzu do zamówienia dyspozycję abyśmy profesjonalnie go zamrozili i wysłali jako mrożony.
Mostek wołowy z polskiej wołowiny to pyszny, ekonomiczny kawałek mięsa, doskonały dla miłośników techniki BBQ i nie tylko. Możesz przygotować go w smokerze lub na grillu techniką low and slow, ale równie dobrze sprawdzi się przygotowany w domu jeśli go udusisz w aromatycznym sosie tak jak w naszym filmie z przepisem.
Co charakteryzuje ten element:
- Polska wołowina od najlepszych hodowców bydła (bydło urodzone i dorastające w Polsce)
- Selekcjonowany pod kątem jakości i wieku uboju bydła
- Sezonowanie wołowiny przez min. 21 dni
- Mięsne rasy bydła
- Pasze najwyższej jakości
- Wysokie standardy dobrostanu zwierząt
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Polska
Pozostałe
- Sezonowany:
- 21 dni
- Klasa jakości:
- Quality Meat Program (QMP)
- Rodzaj:
- Element
- Techniki kulinarne:
- BBQ
Duszenie
Pieczenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Trudność przygotowania:
- Wymaga umiejętności
- Okazja:
- codzienny obiad
outdoor grill - Cena:
- $
- Produkt:
- Chłodzony lub mrożony