Mostek wołowy pełny Black Angus USA
( Cena zwiera podatek VAT )
Mostek wołowy Black Angus USA to oryginalny amerykański brisket z wołowiny najwyższej jakości. Takie mostki przygotowuje się w Stanach na konkursach BBQ. W naszej ofercie znajdziesz mostek pełny, czyli składający się z części flat oraz point (5-7kg) lub mniejszy tylko część "flat" (2-4kg). Jest on przygotowany w obróbce tzw: "packer style", co oznacza, że wymaga trochę pracy rzeźniczej. Trochę trymowania i czyszczenia. Sam decydujesz jaką warstwę tłuszczu usuwasz. To jest właśnie mostek dla prawdziwego pitmastera.

Mostek wołowy Black Angus USA możesz spokojnie zabrać na zawody. Posiada przepiękną marmurkowatość, był sezonowany na mokro przez min 40 dni i jest po prostu genialny!
Najpierw zabawa z mięsem, kilka godzin czekania, a na koniec kulinarna ekstaza.
Generalnie przygotowanie takiego mostka to świetna zabawa dla tych, dla których sztuka BBQ jest pasją. Nie jest to jednak produkt dla każdego. Wymaga dużo czasu, zaangażowania, wyczucia i cierpliwości. Trzeba go pilnować, obserwować, słuchać i myśleć. Przygotowujemy go w niskiej temperaturze przez wiele godzin. Pełny mostek wołowy to spore wyzwanie. Z jednej strony jest płaski z drugiej wysoki.. czyli dochodzi w różnym czasie. Efekt będzie też zależał od tego czy będziesz marynował czy nie, czy zostawisz większą warstwę tłuszczu czy mniejszą...no i oczywiście czas i temperatura ...jaka jest prawidłowa kombinacja...otóż nie ma złotego środka... Słowem jest to produkt dla prawdziwych pasjonatów, ale doznania kulinarne na końcu z nawiązką wynagradzają cały wysiłek.
Przygotowaliśmy, krótki film z instruktażem, który mamy nadzieję pomoże ci zacząć swoją przygodę z tym niesamowitym produktem.
Czym charakteryzuje się ten element:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Element
- Techniki kulinarne:
- BBQ
Pieczenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Wymaga umiejętności
- Okazja:
- outdoor grill
- Cena:
- $$$
- Przechowywanie:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed