- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: USDA CHOICE
Mostek wołowy pełny Black Angus USA
( Cena zwiera podatek VAT )
Mostek wołowy Black Angus USA to oryginalny amerykański brisket z wołowiny najwyższej jakości. Takie mostki przygotowuje się w Stanach na konkursach BBQ. W naszej ofercie znajdziesz mostek pełny, czyli składający się z części flat oraz point (5-7kg) lub mniejszy tylko część "flat" (2-4kg). Jest on przygotowany w obróbce tzw: "packer style", co oznacza, że wymaga trochę pracy rzeźniczej. Trochę trymowania i czyszczenia. Sam decydujesz jaką warstwę tłuszczu usuwasz. To jest właśnie mostek dla prawdziwego pitmastera.
Produkt dostępny jest w wersji chłodzonej lub mrożonej. Jeśli jest dostępny chłodzony zostanie w pierwszej kolejności wysłany w takiej formie. Jeśli wolisz w formie mrożonej napisz w komentarzu do zamówienia dyspozycję abyśmy profesjonalnie go zamrozili i wysłali jako mrożony.
Mostek wołowy Black Angus USA możesz spokojnie zabrać na zawody. Posiada przepiękną marmurkowatość, był sezonowany na mokro przez min 40 dni i jest po prostu genialny!
Najpierw zabawa z mięsem, kilka godzin czekania, a na koniec kulinarna ekstaza.
Generalnie przygotowanie takiego mostka to świetna zabawa dla tych, dla których sztuka BBQ jest pasją. Nie jest to jednak produkt dla każdego. Wymaga dużo czasu, zaangażowania, wyczucia i cierpliwości. Trzeba go pilnować, obserwować, słuchać i myśleć. Przygotowujemy go w niskiej temperaturze przez wiele godzin. Pełny mostek wołowy to spore wyzwanie. Z jednej strony jest płaski z drugiej wysoki.. czyli dochodzi w różnym czasie. Efekt będzie też zależał od tego czy będziesz marynował czy nie, czy zostawisz większą warstwę tłuszczu czy mniejszą...no i oczywiście czas i temperatura ...jaka jest prawidłowa kombinacja...otóż nie ma złotego środka... Słowem jest to produkt dla prawdziwych pasjonatów, ale doznania kulinarne na końcu z nawiązką wynagradzają cały wysiłek.
Przygotowaliśmy, krótki film z instruktażem, który mamy nadzieję pomoże ci zacząć swoją przygodę z tym niesamowitym produktem.
Czym charakteryzuje się ten element:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Element
- Techniki kulinarne:
- BBQ
Pieczenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Wymaga umiejętności
- Okazja:
- outdoor grill
- Cena:
- $$$
- Produkt:
- Chłodzony lub mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed