- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA PRIME
Nie wiesz od czego zacząć?
Zobacz polecane produktyStek z rostbefu z młodego bydła z polskiej wołowiny
( Cena zwiera podatek VAT )
Stek z rostbefu z młodego bydła z polskiej wołowiny to synonim znakomitego smaku wołowiny za przystępną cenę. Doskonała propozycja dla wszystkich ceniących wyjątkowy, lekko wytrawny smak rodzimego mięsa wołowego. Stek ten idealnie sprawdzi się na grillu i na domowej patelni. Ze względu na atrakcyjną cenę będzie fantastyczny na codzienny obiad lub szybką, pyszną kolację z grilla w środku tygodnia. Wyselekcjonowane elementy sezonujemy w naszym zakładzie do 21 dni, a następnie porcjujemy starannie na steki i pakujemy.
Polski stek z rostbefu z młodego bydła z naszego sklepu to fantastyczna propozycja na codziennego grilla. Przede wszystkim jest on pozyskiwany z wołowiny od najlepszych polskich hodowców. Wiedzą oni jak hodować bydło, by wołowina była doskonała. Dzięki producentom żywca, którzy starannie prowadzą cały proces chowu możemy selekcjonować dla ciebie najlepszą wołowinę z młodych zwierząt. W grę wchodzi tutaj odpowiedni dobór rasy bydła, odpowiednie żywienie, środowisko, w którym bydło jest chowane etc. Na końcu procesu w zakładzie produkcyjnym można wyselekcjonować najładniejsze elementy na pyszne, kruche i soczyste steki.
Stek z rostbefu z młodego bydła jest idealny do grillowania, smażenia, a także sous vide.
Od wielu lat Polska jest jednym z największych eksporterów wołowiny, najwyższej jakości w całej Europie. Poza tym konsumenci mają coraz wyższe wymagania w stosunku do spożywanej żywności, a wraz z ich wymaganiami rosną nasze standardy produkcji. Nasze polskie steki, nie wyłączając steka z rostbefu to gwarancja wysokiej jakości. Mięso jest kruche, soczyste i niezwykle smaczne, a źródło jego pochodzenia w pełni możliwe do zidentyfikowania.
Skąd pochodzi stek z rostbefu? Jest to część mięśnia najdłuższego grzbietu oraz górna część mięśnia skośnego brzucha.
Co charakteryzuje ten stek z rostbefu:
- Polska wołowina od najlepszych hodowców bydła (bydło urodzone i dorastające w Polsce)
- Selekcjonowany pod kątem jakości i wieku uboju bydła
- Sezonowanie wołowiny przez min. 21 dni
- Mięsne rasy bydła
- Pasze najwyższej jakości
- Wysokie standardy dobrostanu zwierząt
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Polska
Pozostałe
- Sezonowany:
- 21 dni
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie
Sous vide - Minimalna trwałość:
- 14 dni
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- codzienny obiad
outdoor grill - Cena:
- $
- Produkt:
- chłodzony
- Przybliżona grubość:
- ok 2 cm dla 250g. i ok 3,5 cm dla 400g.
-
Smażenie -
Grill -
Sous vide
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Urugwaj
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Klasa jakości: Wagyu A5 BMS 8-9
- Kraj pochodzenia: Argentyna
- Klasa jakości: Argentine Quality Beef
- Kraj pochodzenia: Brazylia
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Klasa jakości: Wagyu A5+ BMS 10-12
- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Klasa jakości: Wagyu A4 BMS 6-7
- Kraj pochodzenia: Hiszpania
- Klasa jakości: BIO
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Francja
- Kraj pochodzenia: Argentyna
- Klasa jakości: Argentine Quality Beef
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Klasa jakości: Wagyu A4 BMS 6-7
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia: Polska
Dostawa w całej Polsce Ekspresowa realizacja zamówień do 24h od wysyłki.
Profesjonalne zabezpieczenie przesyłki. Gwarantujemy zachowanie łańcucha chłodniczego w trakcie dostawy.
Pomoc eksperta Stałe wsparcie specjalistów z Działu Obsługi Klientów.
Jakość i doświadczenie Ponad 20 lat doświadczenia w dystrybucji mięs premium.