Szkolenie z grillowania steków i techniki BBQ dla par w NaGrillu Academy Silesia
( Cena zwiera podatek VAT )
Chcecie razem wskoczyć na wyższy poziom grillowania? A może dopiero zaczynacie swoją przygodę z BBQ i marzycie o tym, żeby gotować jak prawdziwi mistrzowie? Szukacie nietuzinkowego pomysłu na prezent dla siebie, przyjaciół albo innej pary? Trafiliście idealnie! Zapraszamy na wyjątkowe szkolenie. To przepustka do świata smakowitych steków, aromatycznych mięs i tajników mistrzowskiego grillowania. Gwarantujemy świetną atmosferę, solidną dawkę wiedzy i przepyszne jedzenie, które przygotujecie razem!
Kto poprowadzi szkolenie?
Waszym przewodnikiem po świecie BBQ będzie Andrzej Gibas – Grill Chef, Mistrz Polski w Grillowaniu i medalista prestiżowego turnieju BBQ – The Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue. To ekspert z góralską duszą, który zna się na grillowaniu jak mało kto. Razem z zaproszonymi specjalistami pokaże Wam techniki, dzięki którym każde danie będzie perfekcyjne. Poznacie m.in. metodę "Reverse Sear" – idealną do przygotowania steków.
Co będziecie przygotowywać?
Nasze warsztaty to prawdziwa uczta dla miłośników mięsa, ryb i owoców morza. Wspólnie będziecie pracować na produktach najwyższej jakości: od amerykańskiej wołowiny Black Angus, przez hiszpańską wieprzowinę Iberico, po jagnięcinę premium i dziczyznę. Możecie wybierać spośród różnych tematów zajęć – dopasujcie termin i tematykę do Waszych gustów.
Będziecie pracować na produktach najwyższej jakości:
- Wołowina USA Black Angus w najwyższych klasach jakości – steki i elementy BBQ
- Hiszpańska Wieprzowina Iberico
- Jagnięcina premium
- Dziczyzna
- Ryby i owoce morza
Jak wyglądają warsztaty?
Pracujecie razem na najlepszym sprzęcie:
- Grille Napoleon® z Kanady
- Ceramiczne grille Kamado Bono®
- Smokery BBQ Borniak
- Japońskie noże Mcusta i fińskie garnki Opa & Muurikka
A produkty premium, w tym mięso od Tendermeat czyli właściciela sklepu internetowego BBQ.PL, gwarantują najwyższą jakość i niezapomniane doznania kulinarne.
Dodatki i atmosfera
Podczas warsztatów nikt nie wyjdzie głodny! Do dyspozycji uczestników jest:
- Open bar – napoje i drinki
- Bufet z ciepłymi i zimnymi przekąskami
- W pełni wyposażone stanowiska kulinarne
Lokalizacja
Akademia znajduje się w Mysłowicach, Polska – ul. Cegielniana 15A, 41-400.
Terminy warsztatów w 2025
Jeśli nie uda Wam się zapisać na pierwszy termin, nie martwcie się – popularne tematy będą powtarzane, a w razie dużego zainteresowania dodamy kolejne daty.
SOBOTA 25 STYCZNIA
Wspólny Grill & BBQ na poziomie Mistrzowskim "Dla Wytrwałych Pasjonatów BBQ i Szefów Kuchni"
Cały dzień grillowania i BBQ w najlepszym towarzystwie, zaczynamy od 8:00 rano, ostatnim daniem będzie brisket- mostek wołowy przewidywana godzina ok 23:00.
Na grillu królować będą:
- Wołowina amerykańska Black Angus: steki sezonowane, mostki wołowe, żebra wołowe
- Wieprzowina polska: żeberka, pulled pork
- Kurczak i jego elementy wydaniu mistrzowskim
Formuła spotkania:
W spotkaniu stacjonarnym weźmie udział ok 20 osób. Uczestnicy będą podzielni na grupy. Zorganizowane będą stacje robocze prowadzone przez ekspertów z danej techniki grillowania i BBQ.
SOBOTA 1 LUTEGO
Warsztaty Grillowania - Podstawy dobrego grillowania Freestyle
Start o godzinie 11:00. Szkolenie potrwa 4 godziny.
Szkolenie razem z Andrzejem Gibasem poprowadzi Krystian Cydejko. Absolwent szkoły gastronomicznej w Katowicach im. Gustawa Morcinka, Mistrz Polski w Grillowaniu, oraz trener kulinarny. Szef kuchni posiada 22 letnie doświadczenie, które zdobywał w restauracjach najlepszych hoteli w Polsce, jak i tych odznaczonych gwiazdkami Michelin we Francji gdzie spędził dwa lata poznając tajniki tamtejszej kuchni. Specjalista w dziedzinie deserów, wołowiny oraz kuchni francuskiej. Juror licznych konkursów kulinarnych. Zdobywca złotego durszlaka w 14 edycji konkursu śląskie smaki. Trener kulinarny Krystian Cydejko zadba o niezwykłe doznania kulinarne, których nigdy nie zapomnisz. Wyśmienite potrawy oraz mistrzostwo kulinarne przeniesie Twoje kubki smakowe na najwyższy wymiar. Do tego atmosfera pełna relaksu i niesamowitych doznań wprowadzi Cię w stan euforii.
Nauczymy Was od podstaw dobrego grillowania i prawidłowego użytkowania grilla z wykorzystaniem jego możliwości.
Menu będzie składało się z najróżniejszych przysmaków, które przygotujecie (oczywiście z wyjątkiem tatara) na grillu:
- Tatar z jelenia z dodatkami
- Steki z wołowiny amerykańskiej sezonowane, przygotowane różnymi metodami i stopniami wysmażenia z dużą ilością dodatków
- Comber jagnięcy, to najszlachetniejszy z elementów jagnięcych. Jego delikatne, soczyste mięso, pochodzące z odcinka lędźwiowo-krzyżowego jest doceniane przez szefów kuchni na całym świecie za wyjątkowe walory kulinarne.
- Deser szefa kuchni-niespodzianka
SOBOTA 1 MARCA
Warsztaty nauki grillowania - Wszystko na temat steków i metod grillowania
Start o godzinie 11:00. Szkolenie potrwa 4 godziny.
Nauczymy Was od podstaw dobrego grillowania i prawidłowego użytkowania grilla z wykorzystaniem jego możliwości. To szkolenie wraz z Andrzejem także poprowadzi Krystian Cydejko.
Menu będzie składało się z najróżniejszych przysmaków:
- Beef Carpaccio, Wagyu Japanese
- Steki z amerykańskiej wołowiny sezonowane, przygotowane różnymi metodami i stopniami wysmażenia na grillach gazowych Napoleon i węglowych ceramicznych Kamado Bono
- Steki z Tuńczyka kontra steki z Jelenia z dużą ilością dodatków
- Sos z marynowanego zielonego pieprzu-idealny dodatek do steków
- Deser - niespodzianka Szefa Kuchni
Dołączcie do Nas!
Zapiszcie się już dziś i przekonajcie się, jak zmieni się Wasze podejście do grillowania. Nie czekajcie – ruszcie z nami na podbój świata BBQ!