Szkolenie z grillowania steków i techniki BBQ w NaGrillu Academy Silesia - pojedyncza wejściówka
( Cena zwiera podatek VAT )
Grillujesz od lat, ale chcesz wejść na wyższy poziom? A może dopiero zaczynasz swoją przygodę z BBQ i chcesz nauczyć się, jak robić to jak zawodowiec? Szukasz prezentu dla bliskiej osoby albo chcesz zaskoczyć znajomych czymś naprawdę wyjątkowym? No to świetnie trafiłeś! Mamy dla Ciebie coś, czego nie zapomnisz – WEJŚCIÓWKĘ NAGRILLU ACADEMY SILESIA 2025. To bilet do świata aromatycznych mięs, soczystych steków i mistrzowskich technik grillowania. Gwarantujemy świetną atmosferę, masę wiedzy i pyszne jedzenie!
Kim jest główny prowadzący?
Na czele stoi Andrzej Gibas – Grill Chef, Mistrz Polski w Grillowaniu i medalista najbardziej prestiżowego turnieju BBQ na świecie – The Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue. Właściciel dwóch salonów grillowych NaGrillu i NaGrillu Square. Człowiek z góralską duszą, który o grillowaniu wie wszystko!
Andrzej razem z zaproszonymi ekspertami pokaże Ci triki, które sprawią, że Twoje dania będą soczyste, aromatyczne i zawsze perfekcyjne. Poznasz techniki takie jak słynna metoda "Reverse Sear" – idealna do steków, nawet jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z grillem.
Co będziesz przygotowywać podczas szkolenia?
U nas nie ma nudy! Tematyka warsztatów to prawdziwa uczta dla mięsożerców, fanów owoców morza i wegetarian. Będziesz pracować na produktach najwyższej jakości. Sprawdź dokładnie program każdego ze szkoleń i wybierz, ten zakres, który najbardziej Cię interesuje. Napisz w komentarzu do zamówienia który termin i tematyka najbardziej Ci odpowiada.
- Amerykańska wołowina premium Black Angus w najwyższych klasach jakości (steki i elementy BBQ)
- Hiszpańska Wieprzowina Iberico
- Jagnięcina premium
- Dziczyzna
- Ryby i owoce morza
Jak wyglądają warsztaty?
Warsztaty odbywają się dwa razy w miesiącu, startujemy o 11:00/12:00 i bawimy się przez 4-5 godzin. Każdy uczestnik ma dostęp do najlepszego sprzętu:
- Grille Napoleon® prosto z Kanady
- Ceramiczne grille Kamado Bono®
- Smokery BBQ Borniak
- Do tego najlepsze noże japońskie Mcusta i topowe garnki fińskie Opa & Muurikka.
- Mięso premium? Oczywiście od Tendermeat włąsciciela sklepu internetowego BBQ.PL.
Pyszne dodatki
Uczestnicy szkoleń na pewno nie wyjdą głodni. Jest mnóstwo pysznego jedzenia i ekskluzywnych dodatków. Do dyspozycji uczestników dostępny jest przez cały czas trwania szkolenia:
- Open bar – zimne napoje i drinki
- Ciepły i zimny bufet
- Pełne zaplecze kulinarne
Miejsce szkolenia
Akademia znajduje się w Mysłowicach. Dokładny adres to: Cegielniana 15A, 41-400 Mysłowice, Polska.
Szkolenia realizowane w Akademii w pierwszym kwartale 2025. Nie martw się jeśli zabraknie miejsc na najbardziej interesujące Cię szkolenie w pierwszym kwartale w kolejnym z pewnością będzie ono powtórzone. Przy bardzo dużym zainteresowaniu możliwe będzie dodanie nowych terminów wybranych szkoleń.
SOBOTA 25 STYCZNIA
Wspólny Grill & BBQ na poziomie Mistrzowskim "Dla Wytrwałych Pasjonatów BBQ i Szefów Kuchni"
Cały dzień grillowania i BBQ w najlepszym towarzystwie, zaczynamy od 8:00 rano, ostatnim daniem będzie brisket- mostek wołowy przewidywana godzina ok 23:00.
Na grillu królować będą:
- Wołowina amerykańska Black Angus: steki sezonowane, mostki wołowe, żebra wołowe
- Wieprzowina polska: żeberka, pulled pork
- Kurczak i jego elementy wydaniu mistrzowskim
Formuła spotkania:
W spotkaniu stacjonarnym weźmie udział ok 20 osób. Uczestnicy będą podzielni na grupy. Zorganizowane będą stacje robocze prowadzone przez ekspertów z danej techniki grillowania i BBQ.
SOBOTA 1 LUTEGO
Warsztaty Grillowania - Podstawy dobrego grillowania Freestyle
Start o godzinie 11:00. Szkolenie potrwa 4 godziny.
Szkolenie razem z Andrzejem Gibasem poprowadzi Krystian Cydejko. Absolwent szkoły gastronomicznej w Katowicach im. Gustawa Morcinka, Mistrz Polski w Grillowaniu, oraz trener kulinarny. Szef kuchni posiada 22 letnie doświadczenie, które zdobywał w restauracjach najlepszych hoteli w Polsce, jak i tych odznaczonych gwiazdkami Michelin we Francji gdzie spędził dwa lata poznając tajniki tamtejszej kuchni. Specjalista w dziedzinie deserów, wołowiny oraz kuchni francuskiej. Juror licznych konkursów kulinarnych. Zdobywca złotego durszlaka w 14 edycji konkursu śląskie smaki. Trener kulinarny Krystian Cydejko zadba o niezwykłe doznania kulinarne, których nigdy nie zapomnisz. Wyśmienite potrawy oraz mistrzostwo kulinarne przeniesie Twoje kubki smakowe na najwyższy wymiar. Do tego atmosfera pełna relaksu i niesamowitych doznań wprowadzi Cię w stan euforii.
Nauczymy Cię od podstaw dobrego grillowania i prawidłowego użytkowania grilla z wykorzystaniem jego możliwości.
Menu będzie składało się z najróżniejszych przysmaków, które przygotujesz (oczywiście z wyjątkiem tatara) na grillu:
- Tatar z jelenia z dodatkami
- Steki z wołowiny amerykańskiej sezonowane, przygotowane różnymi metodami i stopniami wysmażenia z dużą ilością dodatków
- Comber jagnięcy, to najszlachetniejszy z elementów jagnięcych. Jego delikatne, soczyste mięso, pochodzące z odcinka lędźwiowo-krzyżowego jest doceniane przez szefów kuchni na całym świecie za wyjątkowe walory kulinarne.
- Deser szefa kuchni-niespodzianka
SOBOTA 1 MARCA
Warsztaty nauki grillowania - Wszystko na temat steków i metod grillowania
Start o godzinie 11:00. Szkolenie potrwa 4 godziny.
Nauczymy Cię od podstaw dobrego grillowania i prawidłowego użytkowania grilla z wykorzystaniem jego możliwości. To szkolenie wraz z Andrzejem także poprowadzi Krystian Cydejko.
Menu będzie składało się z najróżniejszych przysmaków:
- Beef Carpaccio, Wagyu Japanese
- Steki z amerykańskiej wołowiny sezonowane, przygotowane różnymi metodami i stopniami wysmażenia na grillach gazowych Napoleon i węglowych ceramicznych Kamado Bono
- Steki z Tuńczyka kontra steki z Jelenia z dużą ilością dodatków
- Sos z marynowanego zielonego pieprzu-idealny dodatek do steków
- Deser - niespodzianka Szefa Kuchni
Nie czekaj – ruszaj z nami na podbój świata BBQ! Szkolenia z grillowania w Akademii zmienią Twoje podejście do grillowania!