Kuropatwa czerwona
Kuropatwa czerwona
( Cena zwiera podatek VAT )
Kuropatwa czerwona ma soczyste i pełne smaku mięso. Doskonały wybór jeśli masz w planach przygotowanie wykwintnej kolacji. Mięso kuropatwy jest zdrowe, chude, o bardzo delikatnej strukturze. Może mieć lekko słodkawy posmak, co zależy od diety ptaka i środowiska, w którym żyje. Odpowiednio przygotowane ma wyjątkowy aromat i bogactwo smaku. W tradycyjnej kuchni francuskiej lub angielskiej można znaleźć wiele przepisów i inspiracji. Pieczeń z kuropatwy była popularnym daniem na królewskich stołach dawnej Europy.

Szczegóły produktu
Pieczeń z kuropatwy nie jest daniem prostym w przygotowaniu. Z pewnością można się przy nim wykazać swoim talentem kulinarnym. Ma charakterystyczny smak dziczyzny, który jest bardziej wyrazisty niż mięsa drobiowego.
Zdjęcie jest poglądowe. Produkt jest profesjonalnie, głęboko zamrożony. Może zawierać śladowe ilości piór.
Dziczyznę pozyskuje się podczas polowania w związku z powyższym możliwe jest wystąpienie także śladowej ilości śrutu.
Cechy
- Waga opakowania [kg]
- 0,25
- Kraj pochodzenia
- Anglia
- Techniki kulinarne
- Duszenie, Grill, Pieczenie, Smażenie
- Minimalna trwałość
- 6 miesięcy
- Trudność przygotowania
- Wymaga umiejętności
- Okazja
- wyjątkowa okazja
- Produkt
- mrożony, przechowywać w temp. -18⁰C