Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Medaliony z ligawy Black Angus USA

Medaliony z ligawy Black Angus USA

38,96 zł za szt.

( Cena zwiera podatek VAT )

+ 38 punktu punktów do programu lojalnościowego
Kupując ten produkt zdobędziesz 38 punktu punktów.
Twój koszyk wyniesie łącznie 38 punktów które będzie można zamienić na kupon o wartości 0,95 zł

Medaliony z ligawy Black Angus USA to bardzo chuda wołowina, która najlepiej będzie smakowała w postaci podduszonych medalionów wołowych i podana z kremowym sosem np. grzybowym. Są one relatywnie tanie, dlatego idealnie nadają się na codzienny obiad. Forma podania może być typowo obiadowa z ziemniakami i duszonymi warzywami lub surówką. W Stanach Zjednoczonych ulubiona potrawa z tych medalionów to uwaga "Chicken Fried Steak". Polecamy wypróbowanie ich w tej odsłonie. Efekt jest pysznie zaskakujący.

Nr katalogowy:
Woł0003061
Waga opakowania [kg]:
0,3
Kraj pochodzenia:
Stany Zjednoczone Stany Zjednoczone
Klasa jakości:
Black Angus USDA CHOICE
Produkt:
mrożony, przechowywać w temp. -18⁰C

zobacz pełen opis

brak w magazynie

Wyślij powiadomienie


Szczegóły produktu

Medaliony z ligawy Black Angus USA to produkt dosyć kontrowersyjny. Jakość amerykańskiej wołowiny jest tak wysoka, że nawet z ligawy (elementu z udźca przeznaczonego zdecydowanie do duszenia i długiego gotowania) można przyrządzić steka. Ponieważ jest to mięsień co do zasady niezbyt miękki i bardzo chudy w formie steka nie będzie raczej powalał soczystością. Należy także pamiętać o dokładności i precyzji podczas procesu obróbki termicznej. Steka z ligawy nie powinno się zbyt długi czas trzymać na ogniu, ponieważ może stracić swoje walory i stać się zbyt suchy. Polecamy, żeby przed przygotowaniem go zamarynować, aby wzbogacić jego smak. Jeśli dodamy do marynaty kwaśnego soku np. z cytryny lub limonki po kilku godzinach będzie bardziej kruchy.

Ewentualnie można go delikatnie rozbić tak jak rozbija się kotleta schabowego. Można także przygotować go w panierce a’la schabowy. Polecamy także do duszenia w delikatnym, kremowym sosie np. grzybowym.

Czym charakteryzuje się ten stek:

  • Rasa Black Angus
  • Klasa jakości USDA CHOICE
  • Grass fed grain finich 120 dni
  • Wołowina sezonowana minimum 40 dni
  • Bardzo chuda
Cechy
Woł0003061
Kraj pochodzenia
    Kraj pochodzenia:
    Stany Zjednoczone Stany Zjednoczone
Pozostałe
    Waga opakowania [kg]:
    0,3
    Sezonowany:
    40 dni
    Klasa jakości:
    Black Angus USDA CHOICE
    Rodzaj:
    Stek
    Techniki kulinarne:
    Duszenie
    Grill
    Smażenie
    Sous vide
    Minimalna trwałość:
    6 miesięcy
    Rasa:
    Black Angus
    Trudność przygotowania:
    Średni
    Okazja:
    codzienny obiad
    outdoor grill
    Cena:
    $
    Produkt:
    mrożony, przechowywać w temp. -18⁰C
    Typ żywienia:
    grain fed
    Przybliżona grubość:
    2,5 cm
Wysyłka
Udostępnij
Dowiedz się więcej z filmu
  • Sous vide
    Sous vide
  • Smażenie
    Smażenie
  • Grill
    Grill
  • Duszenie
    Duszenie
Klienci kupili również
58,07 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Pyszne burgery wołowe premium pakowane po 4 sztuki 200g. Produkowane z mięsa pozyskanego od selekcjonowanych, młodych, tłustych jałówek z polskich hodowli. Idealny balans mięsa i tłuszczu opracowanej receptury...
64,16 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Klasa jakości: Quality Meat Program (QMP)
Żebra wołowe z polskiej wołowiny są doskonałe do techniki BBQ oraz do pieczenia. Pochodzą z tłustych, młodych jałówek ras mięsnych z naszego rozbioru. Dlatego osobiście odpowiadamy za ich jakość. Wybieramy najbardziej...
64,16 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Delikatny i kruchy marmurkowy stek z antrykotu to bardzo dobra propozycja na grilla lub do usmażenia na patelni. Mięso jest wyselekcjonowane pod kątem wysokiego marmuru, który zapewnia dodatkową soczystość i...
62,48 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Teres Major steak USA Black Angus, znany także pod nazwami Petite Tender lub Chuck tender to mały mięsień wycinany z łopatki wołowej. Nie tylko wygląda jak mała polędwiczka. Jest także delikatny i kruchy niczym...
57,33 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Stek z rostbefu z młodego bydła z polskiej wołowiny to synonim znakomitego smaku wołowiny za przystępną cenę. Doskonała propozycja dla wszystkich ceniących wyjątkowy, lekko wytrawny smak rodzimego mięsa wołowego. Stek...
Burger z jelenia 2 szt.
-7%
26,07 zł 28,04 zł
  • Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Burgery wytwarzane z dziczyzny mogą cię zaskoczyć oryginalnym, a jednocześnie rewelacyjnym smakiem. Burger z jelenia jest jednym z najbardziej aromatycznych jakie można sobie wyobrazić i idealnie komponuje się z...
169,58 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
Pluma iberico to cudowny kawałek mięsa z legendarnej rasy świń z Hiszpanii. Mięsień ten pochodzi z końcówki antrykotu wieprzowego i ma charakterystyczny trójkątny, płaski kształt. Jest to jeden z najdelikatniejszych i...
70,25 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Stek z polędwicy młoda jałówka zdecydowanie zasługuje na miano jednego z najlepszych steków w Polsce. I nie są to czcze słowa. To idealnie marmurkowa wołowina z młodego bydła pełna soczystości, delikatności i...
Oglądane
38,96 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Medaliony z ligawy Black Angus USA to bardzo chuda wołowina, która najlepiej będzie smakowała w postaci podduszonych medalionów wołowych i podana z kremowym sosem np. grzybowym. Są one relatywnie tanie, dlatego...

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się