- Kraj pochodzenia: Polska
Stek T-bone Black Angus USA USDA CHOICE
( Cena zwiera podatek VAT )
Tbone steak Black Angus USA to jedna z klasycznych pozycji w naszej kolekcji steków premium. T-bone jest wykrajany przez naszych doświadczonych rzeźników ze środkowej części sezonowanego minimum 40 dni shortloina. Dzięki swojej marmurkowości i najwyższej jakości gwarantuje ci doświadczenie kulinarne rodem z najlepszego steakhouse'u. Łączy w sobie delikatność polędwicy, intensywny aromat z kości i pełnię mięsnego smaku rostbefu. Idealne połączenie, które doskonale sprawdzi się na twoim grillu.
T-Bone Black Angus USA jest wycinany ze środka elementu shortloin i zawiera charakterystyczną kość w kształcie litery T. Po jednej stronie kości znajduje się polędwica, a po drugiej rostbef. Połączenie tych dwóch mięśni sprawia, że ma on olśniewający smak. Można podzielić się nim przy stole. Panie najczęściej wybierają polędwicę, panowie męskiego steka z rostbefu. Dodatkowo nasze shortloiny przed pokrojeniem są sezonowane przez minimum 40 dni co sprawia, że mięso staje się jeszcze delikatniejsze i zyskuje wyraźnie bogatszy smak umami.
Czym charakteryzuje się T-bone USA Black Angus:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie
Sous vide - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Wymaga umiejętności
- Okazja:
- outdoor grill
- Cena:
- $$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed
- Przybliżona grubość:
- ok 2 cm dla 450g. i ok 3 cm dla 650g.