- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA PRIME
Stek teres major Black Angus USA USDA CHOICE
Stek teres major Black Angus USA USDA CHOICE
( Cena zwiera podatek VAT )
Teres Major steak USA Black Angus, znany także pod nazwami Petite Tender lub Chuck tender to mały mięsień wycinany z łopatki wołowej. Nie tylko wygląda jak mała polędwiczka. Jest także delikatny i kruchy niczym polędwica. Dodatkowo po przyrządzeniu jest bardzo soczysty i pełny smaku. Doskonale nadaje się na grilla i do smażenia na domowej patelni. Bardzo dobrze sprawdzi się także przygotowany techniką sous vide. Znakomity dla osób dbających o niskotłuszczową dietę i sportowców.
Zawiera mało tkanki tłuszczowej oraz mało tkanki łącznej. Pomimo stosunkowo małej marmurkowości charakteryzuje się kruchością, soczystością i delikatnością mięsa. Nie wykonuje pracy motorycznej w związku z tym jego struktura jest bardzo podobna do polędwicy wołowej. Ma także kształt małej polędwiczki. Uwaga struktura mięsa jest tak delikatna, że nie należy przesadzać z marynowaniem. Rekomendujemy marynowanie maksymalnie godzinę przed smażeniem.
Czym charakteryzuje się ten stek:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie
Sous vide
Stir-fry - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Średni
- Okazja:
- codzienny obiad
outdoor grill - Cena:
- $$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed
- Przybliżona grubość:
- 3 cm