Stek z antrykotu z polskiej wołowiny z młodego bydła
( Cena zwiera podatek VAT )
Stek z antrykotu z polskiej wołowiny z młodego bydła trafił do nas od najlepszych polskich hodowców. Polska wołowina jest doskonała o czym wiadomo nie od dziś. Delikatny, polski stek z antrykotu oferowany w naszym sklepie, jest tego niezaprzeczalnym dowodem. Pomimo stosunkowo małego poziomu marmurku ten stek po przygotowaniu będzie delikatny. Młody wiek uboju bydła daje większą kruchość mięsa i ładny jasno różowy kolor. Dodatkowo dojrzewanie przez min. 21 dni gwarantuje doskonałe, delikatne mięso na grilla.

Stek z antrykotu to jeden z flagowych produktów naszego sklepu. Antrykot dorobił się sławy na całym świecie jako najlepszy element stekowy. Jest niezaprzeczalnie mięśniem, który po pocięciu na steki nadaje się perfekcyjnie do smażenia oraz do grillowania. Należy do grupy niemotorycznych mięśni grzbietu, z których pozyskiwane jest najbardziej delikatne mięso w tuszy.
Podczas przygotowywania steków z antrykotu wysokiej jakości marynata może być zupełnie pominięta. Mięso dobrej jakości swoim smakiem obroni się samo.
Ten stek z antrykotu cechuje:
- Polska wołowina od najlepszych hodowców bydła (bydło urodzone i dorastające w Polsce)
- Młody wiek uboju do 24 miesiąca
- Sezonowanie na mokro wołowiny przez min. 21 dni
- Mięsne rasy bydła i krzyżówki ras mięsnych
- Pasze najwyższej jakości
- Wysokie standardy dobrostanu zwierząt
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Polska
Pozostałe
- Sezonowany:
- 21 dni
- Cena za 100g:
- 100 zł
- Rodzaj:
- Stek
- Porcja dla:
- 1 osoby
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 14 dni
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- codzienny obiad
outdoor grill - Produkt:
- chłodzony