Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Picanha (okrywa krzyżowej) Black Angus USA

Picanha (okrywa krzyżowej) Black Angus USA

248,22 zł za szt.

( Cena zwiera podatek VAT )

+ 248 punktu punktów do programu lojalnościowego
Kupując ten produkt zdobędziesz 248 punktu punktów.
Twój koszyk wyniesie łącznie 248 punktów które będzie można zamienić na kupon o wartości 6,20 zł

Picanha Black Angus USA jest najlepszą częścią udźca wołowego. Jest ukochanym elementem w Ameryce Południowej i jest tam droższa niż polędwica. Na jej powierzchni znajduje się ok. 1,5 cm warstwa tłuszczu, która podczas przyrządzania daje niesamowicie dużo smakowitości. Ten element daje mnóstwo kulinarnych możliwości. Możesz przygotować go w piekarniku jako pieczeń, zrobić metodą BBQ, pokroić na steki i klasycznie grillować lub na szpadach w brazylijskim stylu. W każdym wydaniu jest to po prostu krucha i pełna mięsnego smaku. 

Nr katalogowy:
Woł000327
Kraj pochodzenia:
Stany Zjednoczone Stany Zjednoczone
Klasa jakości:
Black Angus USDA CHOICE
Produkt:
mrożony (możemy wysłać chłodzony jeśli jest dostępny)

zobacz pełen opis

Wybierz Waga opakowania:

W magazynie

Szczegóły produktu

Produkt dostępny jest w wersji chłodzonej lub mrożonej. Jeśli jest dostępny chłodzony zostanie w pierwszej kolejności wysłany w takiej formie. Jeśli wolisz w formie mrożonej napisz w komentarzu do zamówienia dyspozycję abyśmy profesjonalnie go zamrozili i wysłali jako mrożony.

Picanha Black Angus USA znana również jako okrywa krzyżowej czy sirloin cap to element uwielbiany na świecie. W Polsce jest trochę mniej znany ponieważ, wg europejskiego rozbioru nie jest on klasycznie wycinany z krzyżowej. Także, aby był on kruchy i delikatny mięso musi być na prawdę doskonałej jakości. Jest to przecież motoryczny mięsień, jeden z mięśni udźca. Aby z takiego mięsa zrobić dobre steki, jakość wołowiny musi być top. Na szczęście amerykański black angus sezonowany min. 40 dni wymogi jakościowe spełnia w 100% i ten element z pewnością zachwyci cię swoim smakiem i mnogością zastosowań kulinarnych.

Czym charakteryzuje się ten element:

  • Rasa Black Angus
  • Klasa jakości USDA CHOICE
  • Grass fed grain finich 120 dni
  • Wołowina sezonowana minimum 40 dni
  • Bardzo marmurkowa
Cechy
Woł000327
Kraj pochodzenia
    Kraj pochodzenia:
    Stany Zjednoczone Stany Zjednoczone
Pozostałe
    Sezonowany:
    40 dni
    Klasa jakości:
    Black Angus USDA CHOICE
    Rodzaj:
    Element
    Techniki kulinarne:
    BBQ
    Grill
    Pieczenie
    Sous vide
    Stir-fry
    Minimalna trwałość:
    6 miesięcy
    Rasa:
    Black Angus
    Trudność przygotowania:
    Średni
    Okazja:
    outdoor grill
    Cena:
    $$$
    Produkt:
    mrożony (możemy wysłać chłodzony jeśli jest dostępny)
    Typ żywienia:
    grain fed
Wysyłka
Udostępnij
  • Grill
    Grill
  • BBQ
    BBQ
  • Pieczenie
    Pieczenie
  • Stir-fry
    Stir-fry
  • Sous vide
    Sous vide
Z tej samej kategorii
221,45 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Picanha młoda jałówka to jeden z naszych ulubionych elementów zarówno na steki jak i do techniki BBQ. To przepyszny kawałek mięsa z krzyżowej wołowej. Bardzo popularny i uznawany za jeden z najlepszych w Ameryce...
Klienci kupili również
204,75 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Klasa jakości: Quality Meat Program (QMP)
Mostek wołowy z polskiej wołowiny to doskonały kawałek mięsa do obróbki kulinarnej techniką low and slow. Zawiera on dużo tkanki łącznej, która nadaje mu po przygotowaniu mnóstwo smakowitości. Idealnie nadaje się na...
84,42 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Stek z antrykotu z młodej jałówki charakteryzujący się marmurkowatością premium to jeden z naszych najlepszych polskich steków. Starannie wyselekcjonowany przez ekspertów, a następnie wysezonowany czeka na wyjątkową...
90,09 zł
  • Kraj pochodzenia: Argentyna
Burgery Angus argentyński spakowane są w eleganckie pudełko po 4 sztuki 200g. Każdy prawdziwy miłośnik wołowiny będzie delektował się doskonałym smakiem tych burgerów. Marmurkowość charakterystyczna dla rasy Angus...
288,02 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Nasz polski stek Cowboy sucho dojrzewający bez zawahania możemy porównać do tych serwowanych w najlepszych stekhouse'ach w Nowym Jorku. Po prostu, nie ma lepszego steka. Delikatna, jedwabista tekstura i maślany, pełny...
64,16 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Delikatny i kruchy marmurkowy stek z antrykotu to bardzo dobra propozycja na grilla lub do usmażenia na patelni. Mięso jest wyselekcjonowane pod kątem wysokiego marmuru, który zapewnia dodatkową soczystość i...
276,36 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Australia
  • Klasa jakości: Wagyu MSA 6+
Stek z antrykotu australijskie Wagyu klasa MSA 6+ to propozycja dla najbardziej wymagających koneserów smaku. Australijskie Wagyu wprowadza swój własny "spin" w światowym wyścigu o najwyższą jakość wołowiny premium....
162,44 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
Żeberka wieprzowe Iberico właściwie powinny nazywać się spełnieniem marzeń pitmastera. Wprost genialne na BBQ. Po długim przygotowaniu w niskiej temperaturze będą jedną wielką eksplozją smakowitości i soczystości....
62,48 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Teres Major steak USA Black Angus, znany także pod nazwami Petite Tender lub Chuck tender to mały mięsień wycinany z łopatki wołowej. Nie tylko wygląda jak mała polędwiczka. Jest także delikatny i kruchy niczym...
Oglądane
248,22 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Picanha Black Angus USA jest najlepszą częścią udźca wołowego. Jest ukochanym elementem w Ameryce Południowej i jest tam droższa niż polędwica. Na jej powierzchni znajduje się ok. 1,5 cm warstwa tłuszczu, która...

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się