Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Picanha (okrywa krzyżowej) Black Angus USA

Picanha (okrywa krzyżowej) Black Angus USA

291,80 zł za szt.

( Cena zwiera podatek VAT )

+ 291 punktu punktów do programu lojalnościowego
Kupując ten produkt zdobędziesz 291 punktu punktów.
Twój koszyk wyniesie łącznie 291 punktów które będzie można zamienić na kupon o wartości 7,28 zł

Picanha Black Angus USA jest najlepszą częścią udźca wołowego. Jest ukochanym elementem w Ameryce Południowej i jest tam droższa niż polędwica. Na jej powierzchni znajduje się ok. 1,5 cm warstwa tłuszczu, która podczas przyrządzania daje niesamowicie dużo smakowitości. Ten element daje mnóstwo kulinarnych możliwości. Możesz przygotować go w piekarniku jako pieczeń, zrobić metodą BBQ, pokroić na steki i klasycznie grillować lub na szpadach w brazylijskim stylu. W każdym wydaniu jest to po prostu krucha i pełna mięsnego smaku. 

Nr katalogowy:
Woł000322
Kraj pochodzenia:
Stany Zjednoczone Stany Zjednoczone
Klasa jakości:
Black Angus USDA CHOICE
Produkt:
Chłodzony lub mrożony

zobacz pełen opis

Wybierz Waga opakowania:

W magazynie

Szczegóły produktu

Produkt dostępny jest w wersji chłodzonej lub mrożonej. Jeśli jest dostępny chłodzony zostanie w pierwszej kolejności wysłany w takiej formie. Jeśli wolisz w formie mrożonej napisz w komentarzu do zamówienia dyspozycję abyśmy profesjonalnie go zamrozili i wysłali jako mrożony.

Picanha Black Angus USA znana również jako okrywa krzyżowej czy sirloin cap to element uwielbiany na świecie. W Polsce jest trochę mniej znany ponieważ, wg europejskiego rozbioru nie jest on klasycznie wycinany z krzyżowej. Także, aby był on kruchy i delikatny mięso musi być na prawdę doskonałej jakości. Jest to przecież motoryczny mięsień, jeden z mięśni udźca. Aby z takiego mięsa zrobić dobre steki, jakość wołowiny musi być top. Na szczęście amerykański black angus sezonowany min. 40 dni wymogi jakościowe spełnia w 100% i ten element z pewnością zachwyci cię swoim smakiem i mnogością zastosowań kulinarnych.

Czym charakteryzuje się ten element:

  • Rasa Black Angus
  • Klasa jakości USDA CHOICE
  • Grass fed grain finich 120 dni
  • Wołowina sezonowana minimum 40 dni
  • Bardzo marmurkowa
Cechy
Woł000322
Kraj pochodzenia
    Kraj pochodzenia:
    Stany Zjednoczone Stany Zjednoczone
Pozostałe
    Sezonowany:
    40 dni
    Klasa jakości:
    Black Angus USDA CHOICE
    Rodzaj:
    Element
    Techniki kulinarne:
    BBQ
    Grill
    Pieczenie
    Sous vide
    Stir-fry
    Minimalna trwałość:
    6 miesięcy
    Rasa:
    Black Angus
    Trudność przygotowania:
    Średni
    Okazja:
    outdoor grill
    Cena:
    $$$
    Produkt:
    Chłodzony lub mrożony
    Typ żywienia:
    grain fed
Wysyłka
Udostępnij
  • Grill
    Grill
  • BBQ
    BBQ
  • Pieczenie
    Pieczenie
  • Stir-fry
    Stir-fry
  • Sous vide
    Sous vide
Z tej samej kategorii
188,58 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Picanha młoda jałówka to jeden z naszych ulubionych elementów zarówno na steki jak i do techniki BBQ. To przepyszny kawałek mięsa z krzyżowej wołowej. Bardzo popularny i uznawany za jeden z najlepszych w Ameryce...
Klienci kupili również
59,96 zł
  • Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Steki T-bone z nowozelandzkiej jagnięciny są pyszne i delikatne. Kotleciki wycinane są przez doświadczonych rzeźników z części grzbietowej tuszy jagnięcej. Charakteryzuje się ona najbardziej delikatnym mięsem....
184,28 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Stek z rostbefu z kością USA Black Angus wycinany jest przez naszych wprawnych rzeźników z elementu shortloin najbliżej karku. Przed pocięciem element jest sezonowany minimum 40 dni, aby nadać mięsu jeszcze więcej...
121,07 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Stek Porterhouse młoda jałówka selekcjonowany pod kątem mamrurkowości premium zachwyca pod każdym względem. Po pierwsze urodą, po drugie strukturą mięsa (kruchością i soczystością) i po trzecie, najważniejsze wybitnym...
Stek z antrykotu młoda jałówka premium marmur
-10%
109,81 zł 122,01 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Stek z antrykotu z młodej jałówki charakteryzujący się marmurkowatością premium to jeden z naszych najlepszych polskich steków. Starannie wyselekcjonowany przez ekspertów, a następnie wysezonowany czeka na wyjątkową...
147,63 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Skirt steak Black Angus USA nazywany w Ameryce Południowej "Entraña" to prawdopodobnie najbardziej smakowity kawałek mięsa w tuszy wołowej. Wycinany jest z łaty podobnie jak flank steak i jest równie bogaty w wołowy...
Stek flat iron Black Angus USA
-10%
103,19 zł 114,66 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Flat Iron Black Angus USA jest prawdziwym odkryciem w przystępnej cenie w stosunku do epickiej wręcz jakości. Stek Flat Iron może być spokojnie nazwany najlepszym kawałkiem wołowiny do grillowania, w zasadzie można go...
22,05 zł
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
  • Klasa jakości: BIO
Burger BIO z delikatnej hiszpańskiej wołowiny ekologicznej do smażenia na grillu i na domowej patelni. Mięso od młodego bydła ras mięsnych, wypasanego na zielonych stokach Pirenejów to źródło smaku, witamin i...
Oglądane
291,80 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Picanha Black Angus USA jest najlepszą częścią udźca wołowego. Jest ukochanym elementem w Ameryce Południowej i jest tam droższa niż polędwica. Na jej powierzchni znajduje się ok. 1,5 cm warstwa tłuszczu, która...

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się