Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
0 Ulubione

Picanha (okrywa krzyżowej) Black Angus USA

Picanha (okrywa krzyżowej) Black Angus USA

248,22 zł za szt.

( Cena zwiera podatek VAT )

+ 248 punktu punktów do programu lojalnościowego
Kupując ten produkt zdobędziesz 248 punktu punktów.
Twój koszyk wyniesie łącznie 248 punktów które będzie można zamienić na kupon o wartości 6,20 zł

Picanha Black Angus USA jest najlepszą częścią udźca wołowego. Jest ukochanym elementem w Ameryce Południowej i jest tam droższa niż polędwica. Na jej powierzchni znajduje się ok. 1,5 cm warstwa tłuszczu, która podczas przyrządzania daje niesamowicie dużo smakowitości. Ten element daje mnóstwo kulinarnych możliwości. Możesz przygotować go w piekarniku jako pieczeń, zrobić metodą BBQ, pokroić na steki i klasycznie grillować lub na szpadach w brazylijskim stylu. W każdym wydaniu jest to po prostu krucha i pełna mięsnego smaku. 

Nr katalogowy:
Woł000327
Kraj pochodzenia:
Stany Zjednoczone Stany Zjednoczone
Klasa jakości:
Black Angus USDA CHOICE
Produkt:
Chłodzony lub mrożony

zobacz pełen opis

Wybierz Waga opakowania:

W magazynie

Szczegóły produktu

Produkt dostępny jest w wersji chłodzonej lub mrożonej. Jeśli jest dostępny chłodzony zostanie w pierwszej kolejności wysłany w takiej formie. Jeśli wolisz w formie mrożonej napisz w komentarzu do zamówienia dyspozycję abyśmy profesjonalnie go zamrozili i wysłali jako mrożony.

Picanha Black Angus USA znana również jako okrywa krzyżowej czy sirloin cap to element uwielbiany na świecie. W Polsce jest trochę mniej znany ponieważ, wg europejskiego rozbioru nie jest on klasycznie wycinany z krzyżowej. Także, aby był on kruchy i delikatny mięso musi być na prawdę doskonałej jakości. Jest to przecież motoryczny mięsień, jeden z mięśni udźca. Aby z takiego mięsa zrobić dobre steki, jakość wołowiny musi być top. Na szczęście amerykański black angus sezonowany min. 40 dni wymogi jakościowe spełnia w 100% i ten element z pewnością zachwyci cię swoim smakiem i mnogością zastosowań kulinarnych.

Czym charakteryzuje się ten element:

  • Rasa Black Angus
  • Klasa jakości USDA CHOICE
  • Grass fed grain finich 120 dni
  • Wołowina sezonowana minimum 40 dni
  • Bardzo marmurkowa
Cechy
Woł000327
Kraj pochodzenia
    Kraj pochodzenia:
    Stany Zjednoczone Stany Zjednoczone
Pozostałe
    Sezonowany:
    40 dni
    Klasa jakości:
    Black Angus USDA CHOICE
    Rodzaj:
    Element
    Techniki kulinarne:
    BBQ
    Grill
    Pieczenie
    Sous vide
    Stir-fry
    Minimalna trwałość:
    6 miesięcy
    Rasa:
    Black Angus
    Trudność przygotowania:
    Średni
    Okazja:
    outdoor grill
    Cena:
    $$$
    Produkt:
    Chłodzony lub mrożony
    Typ żywienia:
    grain fed
Wysyłka
Udostępnij
  • Stir-fry
    Stir-fry
  • Sous vide
    Sous vide
  • Grill
    Grill
  • BBQ
    BBQ
  • Pieczenie
    Pieczenie
Z tej samej kategorii
325,40 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Picanha młoda jałówka to jeden z naszych ulubionych elementów zarówno na steki jak i do techniki BBQ. To przepyszny kawałek mięsa z krzyżowej wołowej. Bardzo popularny i uznawany za jeden z najlepszych w Ameryce...
Klienci kupili również
479,22 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Australia
  • Klasa jakości: Wagyu MSA 6+
Australijski Tomahawk Wagyu jakości MSA 6+ to niesamowicie marmurkowy stek z antrykotu przymocowany do długiej, odsłoniętej kości żebrowej. Pyszny tłuszcz śródmięśniowy uwalnia mnóstwo smakowitości podczas...
31,40 zł
  • Kraj pochodzenia: Polska
Kaszanka z Zakładów Mięsnych Warmia to wykonany według tradycyjnej receptury "krupniok z cebulką". Kto nie kocha kaszanki z grilla? Wybraliśmy wyroby z Warmii i Mazur bo jest to najwyższa jakość i doskonały smak....
50,40 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Anglia
Steki jagnięce T-bone z brytyjskiej jagnięciny przygotowujemy starannie w naszym zakładzie. Porcjujemy je krojąc jeden z najbardziej szlachetnych elementów w tuszy jagnięcej. Rekomendujemy przygotowanie na domowej...
288,02 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Polska
Nasz polski stek Cowboy sucho dojrzewający bez zawahania możemy porównać do tych serwowanych w najlepszych stekhouse'ach w Nowym Jorku. Po prostu, nie ma lepszego steka. Delikatna, jedwabista tekstura i maślany, pełny...
211,89 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Węgry
Odkryj wyrafinowany smak foie gras z kaczki. Ten ekskluzywny przysmak jest uwielbiany przez szefów kuchni. Pochodzi on od kaczek hodowanych w specjalny sposób, aby uzyskać najbardziej delikatny, subtelny, aksamitny...
60,06 zł
  • Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Steki z combra z nowozelandzkiej jagnięciny to dla miłośników tego gatunku mięsa prawdziwy przysmak. Pełna aromatu jagnięcina grass fed najwyższej jakości znakomicie nadaje się zarówno na codzienny obiad jak i na...
55,44 zł
  • Kraj pochodzenia: Brazylia
Stek z rostbefu z brazylijskiej wołowiny grass fed to pełnia wytrawnego, naturalnego smaku mięsa. Jeśli szukasz steka, który ma świetną relację ceny do jakości będzie idealny. Jest doskonały na co dzień. Z łatwością...
45,78 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Francja
Kukurydziane mini koguciki to uwielbiane we Francji „poussin” hodowane w naturalny sposób na wolnym wybiegu. Dzięki specjalnej diecie opartej o ziarno kukurydzy wolnej od GMO mają charakterystyczny żółty kolor i...
Oglądane
248,22 zł
Waga opakowania
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Picanha Black Angus USA jest najlepszą częścią udźca wołowego. Jest ukochanym elementem w Ameryce Południowej i jest tam droższa niż polędwica. Na jej powierzchni znajduje się ok. 1,5 cm warstwa tłuszczu, która...

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się