- Kraj pochodzenia: Polska
Picanha (okrywa krzyżowej) Black Angus USA
( Cena zwiera podatek VAT )
Picanha Black Angus USA jest najlepszą częścią udźca wołowego. Jest ukochanym elementem w Ameryce Południowej i jest tam droższa niż polędwica. Na jej powierzchni znajduje się ok. 1,5 cm warstwa tłuszczu, która podczas przyrządzania daje niesamowicie dużo smakowitości. Ten element daje mnóstwo kulinarnych możliwości. Możesz przygotować go w piekarniku jako pieczeń, zrobić metodą BBQ, pokroić na steki i klasycznie grillować lub na szpadach w brazylijskim stylu. W każdym wydaniu jest to po prostu krucha i pełna mięsnego smaku.
Picanha Black Angus USA znana również jako okrywa krzyżowej czy sirloin cap to element uwielbiany na świecie. W Polsce jest trochę mniej znany ponieważ, wg europejskiego rozbioru nie jest on klasycznie wycinany z krzyżowej. Także, aby był on kruchy i delikatny mięso musi być na prawdę doskonałej jakości. Jest to przecież motoryczny mięsień, jeden z mięśni udźca. Aby z takiego mięsa zrobić dobre steki, jakość wołowiny musi być top. Na szczęście amerykański black angus sezonowany min. 40 dni wymogi jakościowe spełnia w 100% i ten element z pewnością zachwyci cię swoim smakiem i mnogością zastosowań kulinarnych.
Czym charakteryzuje się ten element:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Element
- Techniki kulinarne:
- BBQ
Grill
Pieczenie
Sous vide
Stir-fry - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Średni
- Okazja:
- outdoor grill
- Cena:
- $$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed