- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA PRIME
Stek z antrykotu japońskie Wagyu klasa A5
( Cena zwiera podatek VAT )
Stek z antrykotu japońskie Wagyu klasa A5 BMS 8-9 dostarczy ci niezapomnianych wrażeń kulinarnych. Maślana konsystencja, unikalny smak umami, delikatność i niezwykły aromat sprawiają, że stek tej klasy Wagyu nie ma sobie równych. A5 to najwyższa klasa w japońskiej klasyfikacji mięsa wołowego, a tym samym oznacza wołowinę najwyższej jakości na świecie. W naszym sklepie dostępna jest ekskluzywna, oryginalna wołowina Wagyu z prefektur Kagoshima, Hokkaido i Miyazaki specjalizujących się w produkcji tej niesamowitej wołowiny.
Nie ma bardziej ekskluzywnej wołowiny niż oryginalne japońskie Wagyu. Teraz możesz sam spróbować stek z antrykotu czystej krwi Wagyu w klasie A5 czyli w najwyższej klasie jakości w japońskiej klasyfikacji mięsa wołowego.
Pomimo, iż już od XX wieku japońskie bydło rasy Wagyu było eksportowane do różnych krajów na całym świecie, w dalszym ciągu to japońska wołowina Wagyu jest powszechnie uważana za najwspanialszą ze wszystkich. Wymienione wyżej prefektury dostarczają wołowinę najwyższej jakości na całym świecie, więc bez względu na to, z której pochodzi mięso, będzie ono niezwykłe. Nieskazitelnie delikatne, maślane, dobrze zbalansowane i bogate w smaku. Każda z prefektur dodaje swoje własne cechy smakowe, które będą subtelnie pieścić twoje kubki smakowe na nieco inny sposób. Ale trudno będzie wyłapać te subtelności w tej fali zachwycającego smaku.
Kagoshima leży na dalekim południu Japonii i znana jest z umiarkowanego klimatu. Prefektura Kagoshima produkuje najwięcej japońskiej wołowiny, bo aż 20%. Większość wołowiny produkowana jest z rasy japońskiego czarnego Wagyu (Kuroge Washu). Bydło pasie się na dobrze nasłonecznionych, rozległych pastwiskach. Te warunki sprawiają, że uzyskiwana jest niezwykła marmurkowość i niepowtarzalnie maślany smak mięsa.
Nieco na północny wschód od prefektury Kagoshima znajduje się Miyazaki. Jest to region drugi pod względem produkcji japońskiej wołowiny Wagyu. Jakość mięsa z tego regionu nie ma sobie równych. Bydło wypasane jest na górzystych terenach w sąsiedztwie lasów. Bogate źródło składników odżywczych z traw i ziół, którymi żywi się bydło tworzy oprócz niesamowitej marmurkowości także głęboki smak i aromat mięsa.
Co charakteryzuje ten stek z antrykotu:
- rasa Wagyu
- wybitna marmurkowość dzięki opasowi grain fed ponad 600dni
- maślany, aksamitny, niesamowicie głęboki smak mięsa
- hodowla na najwyższym poziomie przez japońskich mistrzów
- najwyższa jakość na świecie
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Japonia
Pozostałe
- Klasa jakości:
- Wagyu A5 BMS 8-9
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 14 dni
- Rasa:
- Wagyu
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- wyjątkowa okazja
- Cena:
- $$$$$
- Produkt:
- chłodzony, przechowywać w temp. 0⁰C do +4⁰C
- Typ żywienia:
- grain fed