- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Flank steak Namibia Wagyu BMS 8+
( Cena zwiera podatek VAT )
Flank steak Namibia Wagyu BMS 8+ to propozycja dla tych, którzy szukają intensywnych doznań smakowych. Marmurkowatość 8+ to już wyższa szkoła jazdy - mięso jest niesamowicie delikatne, soczyste i pełne aromatu. Pochodzi z bydła Wagyu, które żyje w Namibii na wolnym wypasie. To jest stek, który zaskoczy Cię swoją wszechstronnością i bogactwem smaku.

Flank Steak, czyli stek z podbrzusza, to kawał mięsa, który znajduje się w dolnej części tuszy wołowej, w okolicy brzucha, z łaty wołowej. Charakteryzuje się intensywnym smakiem. Flank Steak Wagyu z Namibii, dzięki swojej marmurkowatości, jest jednak znacznie delikatniejszy niż tradycyjny Flank Steak. Idealnie nadaje się do grillowania. Można go marynować w różnych sosach, np. azjatyckich, ale ja polecam prostotę - sól, pieprz i czosnek.
Namibia to kraj, który dba o środowisko. Hodowla bydła odbywa się tu w sposób zrównoważony, z poszanowaniem dla natury i zwierząt. Dzięki temu wołowina z Namibii jest nie tylko smaczna, ale i etyczna.
Mam nadzieję, że teraz poczułeś ten klimat i chcesz spróbować tych steków. Wagyu z Namibii to jest coś, co trzeba przeżyć. Zamów już dziś i przekonaj się sam, co to znaczy prawdziwy smak wołowiny!
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Namibia
Pozostałe
- Klasa jakości:
- BMS 8-10
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Wagyu
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- outdoor grill
- Cena:
- $$$
- Produkt:
- mrożony, przechowywać w temp. -18⁰C
- Typ żywienia:
- grain fed