- Kraj pochodzenia: Polska
Stek z rostbefu japońskie Wagyu klasa A5plus
( Cena zwiera podatek VAT )
Stek z rostbefu z japońskiego Wagyu w klasie A5+ BMS 10-12, czyli w najwyższym stopniu jakości w japońskiej skali, to definicja smaku najlepszej wołowiny na świecie. Jeśli go spróbujesz bez wątpienia będzie to twoje najlepsze doświadczenie kulinarne w jedzeniu wołowiny. W naszym sklepie oferujemy oryginalne japońskie Wagyu z prefektur Miyazaki, Kagoshima lub Hokkaido. Każdy z tych regionów charakteryzuje dbałość o każdy szczegół, by zapewnić unikalną kruchość i zapierającą dech w piersiach soczystość mięsa.
Spróbuj najlepszego steka z rostbefu w naszej ofercie. Nie chwaląc się nie ma wołowiny wyższej jakości na świecie niż japońskie wagyu w klasie A5+ BMS 10-12. Dlatego jesteśmy niezwykle dumni, że możemy zaoferować tego steka naszym klientom. Doskonała propozycja na bardzo wyjątkową okazję. Kwintesencja perfekcyjnego, luksusowego smaku wołowiny super premium.
Miyazakigyu Wagyu jest marką Wagyu nr 1 w Japonii. Jej podaż jest dosyć ograniczona, a najlepsze restauracje na świecie i dystrybutorzy dosłownie "walczą", by zdobyć chociaż kawałek. My sprowadzamy oryginalną, certyfikowaną wołowinę wagyu od najlepszych europejskich importerów, a następnie starannie porcjujemy ją w naszym zakładzie, aby trafiała do najbardziej wymagających miłośników wołowiny w całej Polsce.
Japońska wołowina wagyu z prefektury Miyazaki, "Miyazakigyu" to luksus przez duże L. Co pięć lat odbywa się Japońska Olimpiada Wagyu, podczas której prowadzony jest ranking najlepszej wołowiny na świecie. Miyazakigyu jest dwukrotnym Mistrzem (2007, 2012) i trzykrotnym z rzędu laureatem (2007, 2012, 2017) nagrody Premiera - kategorii za najlepszy smak. Ta wołowina osiąga najwyższy z możliwych BMS 12, czyli Beef Marbling Standard. Jest to co najmniej 56,3% tłuszczu śródmięśniowego (IMF), co uważane jest za arcydzieło marmurkowatości.
Bydło Wagyu z prefektury Miyazaki hodowane jest na wyspie Kyushu. Wyspa Kyushu jest trzecią co do wielkości wyspą spośród pięciu głównych wysp Japonii. Jest znana z przemysłu rolniczego gdzie bydło rasy Wagyu hodowane jest zgodnie z wieloletnią tradycją, w zgodzie z naturą, w czystym ekosystemie.
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Japonia
Pozostałe
- Sezonowany:
- 21 dni
- Klasa jakości:
- Wagyu A5+ BMS 10-12
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 14 dni
- Rasa:
- Wagyu
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- wyjątkowa okazja
- Cena:
- $$$$$
- Produkt:
- chłodzony
- Typ żywienia:
- grain fed