- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Stek Flank (baweta wołowa) USA Star Ranch Angus
( Cena zwiera podatek VAT )
Flank Steak Black Angus USA Star Ranch Angus znany jest na całym świecie z wyrazistego smaku. Jest to idealna kombinacja soczystości i smakowitości wołowiny. Stek Bavette jest popularnym kawałkiem mięsa zwłaszcza we Francji. Jest także niezwykle popularny w Meksyku dzięki przystępnej cenie. Ilość tłuszczu śródmięśniowego charakterystyczna dla tej marki i rasy Black Angus daje oferowanemu przez nas stekowi dodatkowy smak i delikatność. Ma bardzo wiele zastosowań kulinarnych jednak my polecamy go zwłaszcza na grilla.
Flank Steak Black Angus USA Star Ranch Angus jest idealny dla każdego, kto szuka pełnego smaku wołowiny bez kompromisów.
Polecamy wstępne marynowanie przed przygotowaniem w tym przypadku. Jest to jednak amerykańska wołowina, sezonowana minimum 40 dni więc nawet bez marynowania powinna być krucha i soczysta. Marynowanie daje jednak dodatkowe nuty smakowe. Jest to taki kawałek mięsa, przy którym nie musimy martwić się, że zdominuje jego smak. Możemy więc spokojnie eksperymentować z przyprawami i ziołami, które urozmaicą nam doznania kulinarne.
Czym charakteryzuje się ten stek:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Waga opakowania [kg]:
- 0,9
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Średni
- Okazja:
- outdoor grill
- Cena:
- $$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed
- Przybliżona grubość:
- 2,5 cm