- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
- Klasa jakości: Black Angus USDA CHOICE
Stek Tomahawk z australijskiej marmurkowej wołowiny
( Cena zwiera podatek VAT )
Jeśli chcesz zaimponować swoim przyjaciołom, współpracownikom, drugiej połówce lub po prostu odpowiedzieć na swój pierwotny instynkt... Tomahawk steak z australijskiej wołowiny będzie doskonałym wyborem. Wyjątkowy rozmiar i kształt przyciąga uwagę, a do tego jest niezwykle smaczny i aromatyczny. Australijska wołowina obok japońskiej i amerykańskiej to jakościowy top. Hodowla, opas i rasy bydła, a także lata wprawionych ranczerów dają tak wspaniałe mięso, którego smak rzuca na kolana każdego mięsożercę.
Niesamowity australijski Tomahawk steak z naszego sklepu o marmurkowości na poziomie MSA4 (jak USDA PRIME) to pełen intensywnego smaku i soczystości kawałek mięsa. Posiada wspaniałą sieć tłuszczu śródmięśniowego, która sprawi, że poczujesz kremowo-maślany smak w ustach po każdym kęsie. To dosłownie "niebo w gębie". Gwarantem jakości jest legendarna marka australijskiej wołowiny Jack's Creek.
Tomahawk jest najbardziej męskim kawałkiem wołowiny, nawet jeśli w rzeczywistości jest to tylko antrykot z długą kością żebrową. Budzi w każdym miłośniku grillowania jakieś atawistyczne odruchy.
Podobnie jak prawie wszystkie nasze steki, są one dostarczane w całym elemencie prime rib, zapakowane próżniowo w vacuum, dojrzewane do 40 dni, a następnie ręcznie wycinane przez naszych doświadczonych rzeźników.
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Australia
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- MSA 4
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Trudność przygotowania:
- Średni
- Okazja:
- outdoor grill
wyjątkowa okazja - Cena:
- $$$$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed
- Przybliżona grubość:
- 6 cm