- Kraj pochodzenia: Polska
Stek cote de boeuf Black Angus USA
( Cena zwiera podatek VAT )
Cote de boeuf Black Angus to jeden z najznakomitszych steków w naszej ofercie. Dekadencko marmurkowy stek z antrykotu z kością wycięty z amerykańskiego Black Angusa i sezonowany przez min. 40 dni. Pochodzi od bydła wypasanego w centralnych stanach USA. Hodowanego naturalnie, bez hormonów i antybiotyków. Typ opasu grain finish przez 120 dni gwarantujący piękny marmur, konkretna gramatura ok. 1 kg oraz fantastyczny smak mięsa to cechy, które stawiają go w jednym rzędzie z trzema królami grilla obok Tomahawka i Cowboy steaka.
Cote de boeuf Black Angus czyli antrykot z krótką kością z naszej oferty zachwyci każdego amatora grillowania. Wycinamy go z amerykańskiej wołowiny z elementu prime rib. Każdy stek jest wycinany ręcznie z precyzją przez naszych sprawnych rzeźników, a następnie pakowany indywidualnie w vacuum w naszym zakładzie.
Jego mięso jest wyjątkowo soczyste, pięknie karmelizuje się na grillu. Dodatkowego aromatu dodaje mu kość. Ogryzienie jej jest prawdopodobnie jedną z przyjemniejszych czynności po zgrillowaniu.
Marmurkowatość i sezonowanie przez minimum 40 dni to dodatkowy smak, kruchość i soczystość. Ponadto oferowany przez nas stek pochodzi od jednego z najlepszych producentów w USA, legendarnej marki Creekstone Farms. Takie steki są serwowane w najlepszych restauracjach w Stanach Zjednoczonych przez najlepszych szefów kuchni. Jest to jeden z najchętniej zamawianych steków w restauracjach i steakhouse'ach na całym świecie.
Ta dbałość o szczegóły na każdym etapie, od hodowli po dystrybucję, zapewnia najwyższą jakość i smakowite doświadczenie za każdym razem, gdy go zamawiasz!
Czym charakteryzuje się ten stek cote de boeuf:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Łatwy
- Okazja:
- outdoor grill
wyjątkowa okazja - Cena:
- $$$$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed
- Przybliżona grubość:
- 6 cm