- Kraj pochodzenia: Polska
Stek Tomahawk Black Angus USA
( Cena zwiera podatek VAT )
Zaspokój swoje mięsne pragnienia dzięki epickiemu stekowi Tomahawk Black Angus USA. Wycięty z oka antrykotu z długą kością żebrową i bardzo masywny będzie stanowił prawdziwą ucztę dla kilku osób. Tomahawk to idealna propozycja na grilla. Pełny smaku i aromatu. Dodatkowo dzięki długiej kości żebrowej wygląda spektakularnie i z pewnością zrobi wrażenie na twoich gościach. Niezależnie od tego, czy jesteś smakoszem, wielbicielem dobrej kuchni, czy po prostu miłośnikiem mięsa, Tomahawk Black Angus USA to idealny stek z krwi i kości.
Ściągamy elementy prime rib z długą, nieobrobioną kością. Następnie nasi wprawni rzeźnicy obrabiają kość na czysto i porcjują na steki. Te zabiegi wykonywane są oczywiście po sezonowaniu wołowiny przez minimum 40 dni. Nasz partner, i producent Creekstone Farms, jest prawdopodobnie jednym z najlepszych i najbardziej konsekwentnych producentów bydła w USA. Ze względu na wysoki popyt na mięso tej marki, steki te można zazwyczaj znaleźć tylko w najlepszych luksusowych restauracjach na świecie. Jesteśmy szczęśliwi, że możemy należeć do grona dystrybutorów produktu tej jakości.
Co charakteryzuje ten stek z Tomahawk Black Angus:
- Rasa Black Angus
- Klasa jakości USDA CHOICE
- Grass fed grain finich 120 dni
- Wołowina sezonowana minimum 40 dni
- Bardzo marmurkowa
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Stany Zjednoczone
Pozostałe
- Sezonowany:
- 40 dni
- Klasa jakości:
- Black Angus USDA CHOICE
- Rodzaj:
- Stek
- Techniki kulinarne:
- Grill
Smażenie - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Rasa:
- Black Angus
- Trudność przygotowania:
- Średni
- Okazja:
- outdoor grill
wyjątkowa okazja - Cena:
- $$$$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grain fed
- Przybliżona grubość:
- 7 cm