Polędwica z brazylijskiej wołowiny
( Cena zwiera podatek VAT )
Brazylijska polędwica zachwyci cię kruchością mięsa i wspaniałym aromatem wołowiny hodowanej w naturalny, prosty sposób. W prostocie często zaklęta jest tajemnica i głębia prawdziwego smaku. W Ameryce Południowej wołowina jest ukochanym gatunkiem mięsa. Tamtejsi hodowcy wiedzą co należy robić, aby uzyskać świetne kulinarnie mięso. To ważny element tamtejszej lokalnej kuchni i tradycji. Ponadto polędwica z brazylijskiej wołowiny to także bardzo korzystny stosunek ceny do jakości.
Polędwica z brazylijskiej wołowiny to doskonała propozycja jeśli chcesz mieć świetne mięso i nie wydać majątku.
Polędwica jak wiadomo to najbardziej chuda, delikatna część tuszy wołowej. Nie jest to także zbyt duży mięsień więc na całą sztukę przypada jej całkiem niewiele. dlatego jest tak cenna i pożądana przez liczną grupę smakoszy wołowiny.
Kupno całej polędwicy oznacza, że możesz wykonać pewną pracę rzeźniczą i na końcu otrzymasz kilka elementów o różnych zastosowaniach kulinarnych. Z jednej polędwicy możesz przygotować wspaniałe, różnorodne menu. Od tatara, przez mały joint pieczeniowy po steki lub carpaccio.
Zabierz się zatem do pracy i poczuj się jak prawdziwy rzeźnik i szef kuchni w jednym. Cena nie jest wygórowana więc warto poćwiczyć na tej polędwicy zanim zabierzesz się np. za amerykańskiego Angusa.
Kraj pochodzenia
- Kraj pochodzenia:
- Brazylia
Pozostałe
- Waga opakowania [kg]:
- 1,8
- Sezonowany:
- 40 dni
- Rodzaj:
- Element
- Techniki kulinarne:
- Grill
Pieczenie
Smażenie
Stir-fry - Minimalna trwałość:
- 6 miesięcy
- Trudność przygotowania:
- Średni
- Okazja:
- wyjątkowa okazja
- Cena:
- $$$
- Produkt:
- mrożony
- Typ żywienia:
- grass fed