Stek z antrykotu z awokado i mango

2022-05-16Kategoria: Przepisy i artykuły, Wołowina, Grillowanie, Smażenie
Do ulubionych
1328
1328
Do ulubionych
Stek z antrykotu z awokado i mango
2022-05-16Kategoria: Przepisy i artykuły, Wołowina, Grillowanie, Smażenie

Stek z antrykotu z awokado i mango

Często uważany za najlepszy stek z antrykotu natrzyj marynatą i zgrilluj, a następnie podaj ze świeżą, aromatyczną sałatką.

Składniki

Marynata (do wcierania):

  • 1 średnia papryczka jalapeño, rozdrobniona
  • 1 łyżeczka zmielonego kminku
  • 1 ząbek czosnku, rozdrobniony

Sałatka z awokado i mango:

  • 1 duże mango, pokrojone w plasterki
  • 1 średnie awokado, pokrojone w plasterki
  • 4 cienkie plasterki czerwonej cebuli
  • 60 ml świeżego sera, tartego

Sposób przygotowania

  • Połączyć 1 łyżeczkę soku z limonki i pozostałe składniki marynaty do wcierania; odłożyć resztę soku z limonki na sałatkę Avocado-Mango. Wetrzeć równomiernie w steki wołowe.
  • Umieścić steki na kratce na średniej wysokości, nad pokrytymi popiołem węglami. Grillować pod przykryciem od 9 do 13 minut (na średnim ogniu na rozgrzanym grillu gazowym, pod przykryciem od 9 do 14 minut) na średnio krwiste do średnio wysmażonych, obracając od czasu do czasu.
  • W międzyczasie przygotować sałatkę z mango i awokado. Połączyć mango, awokado i cebulę w średniej misce, posypać serem i skropić sokiem z limonki, delikatnie podrzucając do ułożenia. Doprawić solą i czarnym pieprzem, według uznania.
  • Podawać steki z sałatką z awokado i mango.
Typ dania: obiad, outdoor grill, kolacja, lunch
Typ kuchni: amerykańska
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się