- Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Sałatka a’la Cezar ze stekiem z antrykotu
Sałatka a’la Cezar ze stekiem z antrykotu
Polecamy przepis na pysznego steka z antrykotu w formie lekkiej i smacznej sałatki a’la Cezar. Smaczna i bardzo fit. Propozycja od znanej influenserki kulinarnej Kinga w Quchni
Składniki
- stek z antrykotu Black Angus
- sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
- 2 sałaty rzymskie mini
- 4 łyżki tartego parmezanu
- Pomidorki koktajlowe
- Bagietka
Sos
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki majonezu
- łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
-
Mięso dopraw z dwóch stron pieprzem, papryka słodka oraz czosnkiem granulowanym. Smaż steka przez ok. 12 minut na dobrze rozgrzanej patelni grillowej, obracając co pewien czas. Gotowy stek przełóż na deskę i pozostaw na 10 minut, aby odpoczął.
-
Bagietkę pokrój i zgrilluj na patelni. Przygotuj sos - do naczynia przełóż czosnek, majonez, jogurt, musztardę, sok z cytryny oraz przyprawy - zblenduj. Sałatę rzymską porwij na mniejsze kawałki, dodaj sos, starty parmezan - wymieszaj i przełóż na talerze. Steka dopraw solą, pokrój w paski i ułóż na sałacie. Dodaj pomidorki koktajlowe, grzanki i posyp parmezanem. Smacznego.
-
Do mojej sałatki wykorzystałam stek z antrykotu USA USDA PRIME
W sklepie znajdziecie ogromny wybór mięs premium, w tym najlepszej, oryginalnej wołowiny z USA. Produkty możecie zamawiać online bez żadnych obaw, gdyż mięso przychodzi idealnie schłodzone i zabezpieczone. Jeśli chcecie skosztować idealnie kruchej i soczystej wołowiny to gorąco polecam BBQ.PL.