Sałatka a’la Cezar ze stekiem z antrykotu

Do ulubionych
81
81
Do ulubionych
Sałatka a’la Cezar ze stekiem z antrykotu
2024-06-03Kategoria: Przepisy i artykuły, Techniki kulinarne, Wołowina, Grillowanie, Smażenie, Aktualności

Sałatka a’la Cezar ze stekiem z antrykotu

Polecamy przepis na pysznego steka z antrykotu w formie lekkiej i smacznej sałatki a’la Cezar. Smaczna i bardzo fit. Propozycja od znanej influenserki kulinarnej Kinga w Quchni

Składniki

  • stek z antrykotu Black Angus
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
  • 2 sałaty rzymskie mini
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • Pomidorki koktajlowe
  • Bagietka

Sos

  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • Mięso dopraw z dwóch stron pieprzem, papryka słodka oraz czosnkiem granulowanym. Smaż steka przez ok. 12 minut na dobrze rozgrzanej patelni grillowej, obracając co pewien czas. Gotowy stek przełóż na deskę i pozostaw na 10 minut, aby odpoczął.

  • Bagietkę pokrój i zgrilluj na patelni. Przygotuj sos - do naczynia przełóż czosnek, majonez, jogurt, musztardę, sok z cytryny oraz przyprawy - zblenduj. Sałatę rzymską porwij na mniejsze kawałki, dodaj sos, starty parmezan - wymieszaj i przełóż na talerze. Steka dopraw solą, pokrój w paski i ułóż na sałacie. Dodaj pomidorki koktajlowe, grzanki i posyp parmezanem. Smacznego.

  • Do mojej sałatki wykorzystałam stek z antrykotu USA USDA PRIME 
    W sklepie znajdziecie ogromny wybór mięs premium, w tym najlepszej, oryginalnej wołowiny z USA. Produkty możecie zamawiać online bez żadnych obaw, gdyż mięso przychodzi idealnie schłodzone i zabezpieczone. Jeśli chcecie skosztować idealnie kruchej i soczystej wołowiny to gorąco polecam BBQ.PL.

Video

Typ dania: przekąska, lunch, obiad, kolacja
Typ kuchni: kuchnia europejska
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się