Tri tip podany na bagietce z chimichurri

2023-09-02Kategoria: Przepisy i artykuły, Wołowina, Grillowanie, Steki alternatywne
Do ulubionych
1093
1093
Do ulubionych
Tri tip podany na bagietce z chimichurri
2023-09-02Kategoria: Przepisy i artykuły, Wołowina, Grillowanie, Steki alternatywne

Tri tip podany na bagietce z chimichurri

Pyszna kanapka idealna na lunch. Chrupiące pieczywo, orzeźwiająca salsa i genialny, marmurkowy tri tip. To musi być doskonałe połączenie. Niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu.

Salsa Chimichurri

  • Pęczek natki pietruszki
  • 3 gałązki oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • Mała szalotka
  • Mała papryczka chilli
  • Pół łyżeczki suszonego chilli
  • Pół szklanki oliwy
  • 3 łyżki rozowego octu winnego
  • Sól
  • Pieprz

Składniki

Sposób przygotowania

  • Zacznij od przygotowania salsy chimichurri. Oderwij listki od natki i oregano a następnie posiekaj je. Posiekaj czosnek i szalotkę. Wymieszaj natkę, oregano, czosnek, szalotkę, płatki chilli ocet i oliwę.  Przypraw solą i pieprzem. Używaj po 15 minutach maceracji. 
  • Ułóż mięso bezpośrednio nad żarem i grilluj po 45 sekund z każdej strony. Przełóż mięso do strefy pośredniej (poza żar) i zapiekaj mięso pod pokrywą grilla. Stek będzie wypieczony na medium gdy temperatura w mięsie wyniesie 54-56 C. Wypocznij mięso przez 5 min po zgrillowaniu, a następnie pokrój je w plastry. Ułóż mięso na grillowanej bagietce posmarowanej masłem, posól i popieprz i dopraw salsą chimichurri. 
Typ dania: lunch, obiad, outdoor grill
Typ kuchni: kuchnia europejska
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się