BBQ

2023-03-22 280

Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków Ogrodzieniec 2023

To już II EDYCJA Mistrzostw Polski w Grillowaniu Steków Ogrodzieniec 2023. Serdecznie zapraszamy do udziału w tym epickim wydarzeniu drużyny zawodników i całe rodziny, które kochają ten sport i chcą świetnie spędzić...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2022-04-27 1038

Hanger Steak USA Black Angus

Mistrz i wybitny specjalista od mięsa Adam Chrząstowski pokazuje jak przygotować Hanger Steak USA Black Angus. Hanger steak zwany jest także Butcher Steak. W Polsce znany pod nazwą świeca wołowa. W tym krótkim filmie...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2022-02-25 452

Grillowany teres major z sosem pieprzowo-serowym

Stek teres major to fantastyczny stek wołowy z łopatki. Możesz go spotkać także pod nazwą petite tender. Wygląda jak mała polędwiczka i jest prawie tak delikatny. Doskonale nadaje się na grilla w całości. Można go...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2022-02-08 612

Antrykot wołowy – instrukcja rozbioru krok po kroku

Antrykot wołowy można w prosty sposób samemu przygotować na grilla. Sprawdź jak prawidłowo rozebrać go krok po kroku. Przygotuj sobie steki idealnej grubości. Instrukcja dotyczy antrykotu wołowego USA Black Angus....
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-10-17 230

Stek teres major z sosem chimichurri i chipotle

Stek z łopatki Teres Major inaczej zwany Chuck Tender wygląda trochę jak mała polędwiczka. Ma także małą zawartość tłuszczu i strukturę mięsa podobną do polędwicy wołowej. Można smażyć go w całości lub pokroić na małe...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-10-06 376

Fakty i mity o skali ostrości

Trudno zapomnieć swoje pierwsze spotkanie z naprawdę ostrą papryką. Pierwsze sekundy to przyjemny smak miąższu, które szybko ustępuje pieczeniu które jest powodem dla którego chiliheadzi z całego świata poszukują...
Czytaj więcej
BBQ.PL 2021-09-24 382

Sos BBQ jaki wybrać? Cała gama niezwykłych sosów Dziki Bill

Hot sauce pairing – jaki ostry sos bbq wybrać? W tym artykule postaramy się podpowiedzieć który genialny produkt z oferty Dziki Bill wybrać do danego typy dania.
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-08-09 3986

Żebra wołowe wolno pieczone

Wolno pieczone żebra wołowe podane z babą ziemniaczaną i sosem rozmarynowym oraz piklami z czerwonej cebuli przygotowane ręką prawdziwej legendy polskiej gastronomii Jarosława Uścińskiego. To danie to klasyka...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-07-30 3165

Brisket – mostek wołowy klasycznie na BBQ

Chcesz poznać przepis na najbardziej klasyczne danie BBQ? Brisket czyli mostek wołowy przygotowany techniką low & slow może być królem każdej outdoorowej imprezy grillowej. Na naszym blogu po prostu nie mogło go...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-07-23 376

Mini kogucik kukurydziany z grilla

Mini kogucik kukurydziany spotykany także pod nazwą żółtego kurczaczka kukurydzianego, baby chicken lub zgodnie z nomenklaturą francuską poussin lub coquelet. Występuje pod wieloma nazwami jednak nie ważne, którą się...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-07-09 559

Sos BBQ z Whiskey

Jak trudno przygotować sos BBQ domowej roboty w skali od jednego do dziesięciu? No cóż z naszym super przepisem przygotowanym przez Barta Lunę poziom trudności oceniamy na 1 max 2 ? . Sprawdźcie jak krok po kroku...
Czytaj więcej
BBQ.PL 2021-06-10 316

Sosy BBQUE prosto z Bawarii

Czego potrzeba do stworzenia genialnego sosu BBQ? Prawdziwej pasji do grillowania, najlepszych składników i profesjonalnej znajomości tematu. Tylko tyle i aż tyle! Takie były początki wyjątkowych sosów BBQUE, które...
Czytaj więcej
Oglądane

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się