Archiwum

BBQ.pl 2021-02-27 271

Medaliony wołowe duszone w sosie czosnkowo pomidorowym z białą fasolką

Sprawdźcie nasz przepis na pyszne medaliony wołowe. Tym razem będą to medaliony z elementu wołowego zwanego chuck tender. Ten element wycinany jest z rozbratla i jest bardzo smakowity, ale trzeba go poddusić aby nie...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-02-15 350

Skirt steak w azjatyckim stylu BBQ

Skirt steak to bardzo kruchy stek wołowy pochodzący z podbrzusza tuszy wołowej. Nie wykonuje zbyt dużo pracy motorycznej więc jest ładnie poprzerastany tłuszczem i bardzo kruchy. Podobny do bawety czy steka flank...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-02-13 512

Pikantne żebra wołowe

Żebra wołowe to jeden z naszych ulubionych elementów wołowych. Wiele osób boi się spróbować ponieważ sądzi, że są one trudne w przygotowaniu. W rzeczywistości przygotowanie pysznych, soczystych żeber jest banalnie...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-02-10 336

Grillowany tri tip espresso

Stek tri tip jest pyszny, marmurkowy i aromatyczny i pochodzi z elementu zwanego krzyżową. Krzyżowa to mięsień wołowy udźca, znajdujący się na samej jego górze i składający się jeszcze z kliku innych, mniejszych...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-02-07 1352

Mostek wołowy w stylu Texas BBQ

Mostek wołowy możesz przyrządzić na kilka różnych sposobów, zawsze jednak najlepiej sprawdzają się klasyki. Jako źródło inspiracji proponujemy zatem przepis na ten cudowny element wołowy prosto z jego kulinarnej...
Czytaj więcej
BBQ.pl 2021-02-02 203

Słodko pikantne żebra wołowe w azjatyckim stylu

Country style ribs to element bez kości wycinany według amerykańskiego rozbioru z tzw. chuckroll’a (połączenie mięśni karku i rozbratla wg europejskiej nomenklatury). To fantastyczny element do dań typu BBQ. Mocno...
Czytaj więcej
Oglądane

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się