Wołowina

2023-05-19 75

Jakie mięso na grilla wybrać

Wybór odpowiedniego mięsa na grilla nie jest aż tak trudne jak się może wydawać. Najważniejsze jest, by mięso miało wysoką jakość i pochodziło ze sprawdzonego źródła. Co do rodzajów mięsa w tym artykule znajdziesz...
Czytaj więcej
2023-05-15 75

Stek z antrykotu smażony na patelni podany z "polską sałatką z pikli"

Mistrz i wybitny specjalista od mięsa Adam Chrząstowski pokazuje jak przygotować stek z antrykotu USA Black Angus z oryginalnym polskim dodatkiem jakim jest sałatka z pikli.
Czytaj więcej
2023-04-20 225

Burger z serem blue i słodkim żurawinowym sosem barbecue

Podstawą dobrego burgera jest dobra wołowina, kompozycja pysznych świeżych warzyw i oczywiście dobrane do tego odpowiednio sosy i dodatek, który może nadać daniu tego wyjątkowego twistu. Tutaj będzie nim pyszny ser blue.
Czytaj więcej
2023-04-14 377

Mostek wołowy z piekarnika król teksańskiego BBQ

Bryskiet to Król grilla w stanie Teksas. Jeden jego koniec to chude mięso, natomiast na drugim znajduje się gruba warstwa pysznego tłuszczu. Musi być pieczony wystarczająco długo, źle przygotowanego można używać do...
Czytaj więcej
2023-04-09 308

Klasyczny grillowany stek z antrykotu z ziemniakami i krążkami cebuli

Stek z antrykotu to klasyka dania z grilla czy domowej patelni. Dodaj do tego krążki cebulowe i masz idealne połączenie smaków. Jak mówi nasz przyjaciel John "Match made in heaven".
Czytaj więcej
Perini 2023-04-07 195

Wołowina mielona po włosku z cukinią i pomidorami

Prosty ale niesamowicie smaczny przepis rodzinny amerykańskiego mistrza kuchni i właściciela jednego z najlepszych steakhousów w USA. Z pewnością zachwyci wszystkich miłośników wołowiny i włoskiej kuchni.
Czytaj więcej
2023-03-22 7378

Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków Ogrodzieniec 2023

To już II EDYCJA Mistrzostw Polski w Grillowaniu Steków Ogrodzieniec 2023. Serdecznie zapraszamy do udziału w tym epickim wydarzeniu drużyny zawodników i całe rodziny, które kochają ten sport i chcą świetnie spędzić...
Czytaj więcej
2023-03-03 555

Steki z antrykotu - co spowodowało, że cały świat się w nich rozsmakował

Zastanawiasz się, dlaczego dany element mięsa wołowego cieszy się większą popularnością niż inna jego część? Pod lupę weźmiemy antrykot, który nie bez przyczyny uznawany jest przez wielu za idealny na steki fragment...
Czytaj więcej
2023-02-28 313

Niezwykłe walory smakowe wołowiny Wagyu

Nie bez przyczyny jest to rodzaj czerwonego mięsa, który cieszy się ogromnym uznaniem wśród szefów kuchni z całego świata. WAGYU to nasza propozycja dla wszystkich pasjonatów rasowej wołowiny stekowej.
Czytaj więcej
2023-01-23 289

Morelowo śliwkowy sos do pieczeni

Jeśli szukasz pysznego, esencjonalnego sosu do mięsa dobrze trafiłeś. Sprawdź naszą propozycję przygotowania idealnego dodatku do mięsa czerwonego w szczególności wołowiny czy dziczyzny. Sos nada twojemu daniu...
Czytaj więcej
Jarek Owczarczyk 2022-12-02 480

Cote de boeuf z sałatką ze szpinaku z serem pleśniowym i sosem balsamicznym

Czasami boimy się podjąć wyzwanie przygotowania grubych steków z kością takich jak cote de boeuf. Ten król steków z antrykotu stanowić może wyzwanie. Dlatego mistrz kuchni Jarosław Owczarczyk przygotował dla Was...
Czytaj więcej
2022-12-01 485

Tatar wołowy i pieczeń wołowa jako oryginalny pomysł na świąteczne potrawy

Aktualnie coraz więcej osób odchodzi od sztywno ustalonych tradycjami potraw wigilijnych. Zamiast karpia, sałatki jarzynowej czy barszczu czerwonego z uszkami sięgamy po różnego rodzaju wołowe specjały.
Czytaj więcej
Oglądane

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się