Wołowina

2023-10-31 483

Wspólne warsztaty Grill & BBQ na poziomie Mistrzowskim

Serdecznie zapraszamy na wspólne warsztaty Grill&Bbq na poziomie Mistrzowskim w Nagrillu Academy Napoleon Mysłowice. Już 18 listopada, czeka na Ciebie cały dzień grillowania i BBQ w najlepszym towarzystwie.
Czytaj więcej
Julian Karewicz 2023-09-16 248

Flank Steak podany w tacos z salsą pico de gallo

Jeśli jesteś fanem kuchni meksykańskiej to pokochasz to danie. Klasyka gatunku. Tacos, świeże warzywa, orzeźwiająca salsa, pikanteria i jeden z najlepszych steków: flank steak pełen mięsnego aromatu.
Czytaj więcej
Julian Karewicz 2023-09-02 270

Tri tip podany na bagietce z chimichurri

Doskonała, lekka kanapka z jednym z najbardziej niedocenionych steków tri tip ze znakomitej marmurkowej wołowiny USA.
Czytaj więcej
Julian Karewicz 2023-08-28 711

Teres Major flambirowany whisky w sosie śmietanowo-grzybowym

Teres major to jeden z naszych ulubionych steków. Teksturą, kruchością, smakowitością i kształtem przypomina mini polędwicę. Niezwykle prosty w przygotowaniu.
Czytaj więcej
2023-08-23 706

Co to jest marmurkowatość?

Czym jest osławiona marmurkowatość wołowiny? To pojęcie często pojawia się na różnych forach miłośników tego mięsa. Przeczytaj nasz artykuł, by lepiej zrozumieć to zagadnienie.
Czytaj więcej
2023-07-21 587

Sushi z wołowiną - rainbow maki z polędwicą wołową Black Angus

Sushi kojarzy nam się najczęściej z rybami. Ale ten videoprzepis Adriana Kiersnowskiego, Mistrza Polski w robieniu sushi sprawi, że odkryjesz to tradycyjne danie kuchni japońskiej na nowo.
Czytaj więcej
2023-06-14 925

Soczyste burgery Wagyu lub Black Angus z bekonem

Burger zaczął być w ostatnim czasie jednym z ulubionych dań z grilla Polaków. Podstawą dobrego burgera jest oczywiście dobre mięso. Sprawdź ten videoprzepis i przygotuj klasycznego, soczystego burgera, którego...
Czytaj więcej
2023-06-08 1186

Wielkie Grillowanie amerykańskich steków podczas WOW FEST w Elektrowni Powiśle

Spędź gorący, czerwcowy weekend na degustacjach win i dań gotowanych na żywo przez blogerów kulinarnych w fantastycznym loftowym klimacie.
Czytaj więcej
2023-05-19 701

Jakie mięso na grilla wybrać

Wybór odpowiedniego mięsa na grilla nie jest aż tak trudne jak się może wydawać. Najważniejsze jest, by mięso miało wysoką jakość i pochodziło ze sprawdzonego źródła. Co do rodzajów mięsa w tym artykule znajdziesz...
Czytaj więcej
2023-05-15 4335

Stek z antrykotu smażony na patelni podany z "polską sałatką z pikli"

Mistrz i wybitny specjalista od mięsa Adam Chrząstowski pokazuje jak przygotować stek z antrykotu USA Black Angus z oryginalnym polskim dodatkiem jakim jest sałatka z pikli.
Czytaj więcej
2023-04-20 870

Burger z serem blue i słodkim żurawinowym sosem barbecue

Podstawą dobrego burgera jest dobra wołowina, kompozycja pysznych świeżych warzyw i oczywiście dobrane do tego odpowiednio sosy i dodatek, który może nadać daniu tego wyjątkowego twistu. Tutaj będzie nim pyszny ser blue.
Czytaj więcej
2023-04-14 2143

Mostek wołowy z piekarnika król teksańskiego BBQ

Bryskiet to Król grilla w stanie Teksas. Jeden jego koniec to chude mięso, natomiast na drugim znajduje się gruba warstwa pysznego tłuszczu. Musi być pieczony wystarczająco długo, źle przygotowanego można używać do...
Czytaj więcej
Oglądane

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się