Wspólne warsztaty Grill & BBQ na poziomie Mistrzowskim

Do ulubionych
1606
1606
Do ulubionych
Wspólne warsztaty Grill & BBQ na poziomie Mistrzowskim
2023-10-31Kategoria: Przepisy i artykuły, Wołowina, BBQ, Aktualności

Przed nami kolejne wspólne BBQ party! Jakiś czas temu mieliśmy przyjemność gościć gwiazdę amerykańskiego świata BBQ Jess Pryles i wspólnie z nią grillować przez cały dzień w doborowym towarzystwie pasjonatów grillowania z całej Polski:). W tym roku, na zakończenie sezonu postanowiliśmy powtórzyć ten klimat. Tym razem nie będziemy jednak działać outdoorowo. Wszystko odbędzie się w cieple i komforcie w profesjonalnym studiu Nagrillu Academy Napoleon. Już 18 listopada, czeka na Ciebie cały dzień grillowania i BBQ, zaczynamy od 8:00 rano, koniec o 23:00. Adres: ul. Cegielniana 15A, Mysłowice.

Wspólne warsztaty Grill & BBQ na poziomie Mistrzowskim

Uczestników spotkania czeka ogromna dawka wiedzy i jeszcze więcej wspólnego grillowania. Do dyspozycji będzie doskonałe mięso i świetny sprzęt. Jednak przede wszystkim wyjątkowość spotkania ma zagwarantować skład uczestników warsztatu. Podczas spotkania obecni będą tylko prawdziwi miłośnicy sztuki BBQ, dla których grillowanie to coś więcej, to pasja i sposób na budowanie wartościowych relacji.

Na grillach królować będą:

-Oryginalna wołowina najwyższej jakości z USA: Tomahawk, new york, teres major, mostek wołowy, żebra wołowe 
-Wieprzowina polska: żeberka, pulled pork
-Kurczak i jego elementy wydaniu mistrzowskim

Formuła spotkania:

W spotkaniu stacjonarnym weźmie udział 30 osób. Uczestnicy będą podzieleni na grupy. Zorganizowane będą stacje robocze prowadzone przez ekspertów z danej techniki grillowania i BBQ.

Każdy uczestnik będzie miał okazję pogłębić swoją wiedzę z technik kulinarnych w szczególności grillowania oraz techniki low and slow pod okiem najlepszych w tej dziedzinie w naszym kraju.

Będzie możliwość wymienienia się doświadczeniami oraz praktycznego przetestowania swoich umiejętności na surowcu najwyższej jakości.

Do dyspozycji uczestników dodatkowo przez cały dzień dostępny będzie: open bar, ciepły i zimny bufet, całe zaplecze kulinarne.

Gospodarz spotkania Grill Chef Andrzej Gibas zadba o niezwykłe doznania kulinarne, których nigdy nie zapomnicie. 

Patronat medialny nad wydarzeniem obejmie najlepsza grupa dla fanów grillowania Grillowa Brać. Dlatego Ci, którym fizycznie nie uda się wziąć udziału polecamy dołączenie do grupy pasjonatów grillowania i oglądania relacji na żywo z wydarzenia!

Weź udział w jedynym w swoim rodzaju szkoleniu z technik grillowania i BBQ na najwyższym poziomie. Zdobądź bezcenną wiedzę produktową i sprzętową, która umożliwi Ci profesjonalne przygotowanie grilla we własnym domu.

Ilość rezerwacji mocno ograniczona - koszykowe 700zł  >>KUP BILET

Ogromną dawkę eksperckiej wiedzy, znakomitej jakości wołowinę premium i doskonały sprzęt do grillowania zapewnią główni Partnerzy:

a. NaGrillu Academy Napoleon jest to miejsce niezwykłe, stworzone przez miłośnika grillowania Andrzej Gibas dla pasjonatów tej sztuki kulinarnej. Akademia mieści się w Mysłowicach na parterze domu Pana Andrzeja co nadaje jej wyjątkowy charakter. Nasi goście mogą poczuć tu domową atmosferę, napić się aromatycznej kawy, orzeźwiającej wody mineralnej oraz sok ze świeżo wyciskanych owoców, a to nie wszystko. Przede wszystkim ucząc się jak przyrządzać potrawy na grillach najczęściej gazowych marki Napoleon Grille Polska i to niezwykłych potraw bo w naszej Akademii rządzi wołowina sezonowana amerykańska i japońska, wysokiej klasy jagnięcina, ryby i owoce morza, a także aromatyczne dodatki.

b. Tender Meat sp. z o.o. właściciel internetowego sklepu mięsnego www.bbq.pl. Polska rodzinna firma. Sprawdzony dystrybutor mięs premium dla restauracji i delikatesów działający na polskim rynku już od 30 lat. Oferuje wołowinę, jagnięcinę, dziczyznę, drób premium, a nawet mięsa egzotyczne z całego świata. Zdecydowanie jednak główną specjalizacją firmy jest wołowina, królowa grilla. Zarówno importowana jak również selekcjonowana polska, od najlepszych hodowców. Flagowym produktem jest najwyższej jakości marmurkowa, sezonowana wołowina z USA.

c. Napoleon Grille Polska – wyłączny przedstawiciel grilli i akcesoriów grillowych marki Napoleon® w Polsce. Kanadyjski Napoleon® to ceniona na całym świecie marka nowoczesnego i wyjątkowo stylowego sprzętu do grillowania. Autorskie rozwiązania, jak: palniki na podczerwień SIZZLE ZONE™, faliste ruszty WAVE™, system zapłonu JETFIRE™ oraz inne – oferują możliwości godne prawdziwego Grill Mastera. Nieodłącznym elementem filozofii Napoleon® jest zwiększenie możliwości nie tylko produktów, ale przede wszystkim – użytkowników! Śniadanie, obiad lub deser z grilla – taka codzienność z Napoleon® jest możliwa! Produkty Napoleon® wyróżniają się zaawansowanymi funkcjami grillowania, wydajnością i mistrzowską konstrukcją. Grilluj więcej. Grilluj lepiej. Grilluj bardziej.

d. Borniak - Wędzenie w najlepszej postaci. Jesteśmy polskim producentem wysokiej jakości urządzeń wędzarniczych. Stoi za nami doświadczenie, wiedza i pasja. Przemawia za nami zadowolenie Klientów. Przez lata przebyliśmy długą drogę – od niewielkiego warsztatu technologicznego do nowoczesnego przedsiębiorstwa, które obecnie jest liderem sprzedaży i dystrybucji urządzeń wędzarniczych. Równocześnie, co z dumą podkreślamy, nigdy nie zawróciliśmy z obranego kursu. Od zawsze powtarzamy, iż w kwestii smaku i zdrowia, tradycyjne metody wędzenia są bezkonkurencyjne, co wcale nie oznacza, że samych urządzeń nie można udoskonalić – w tym zakresie mamy duże osiągnięcia. Nieprzerwanie poszerzamy ofertę i podnosimy jakość produktów i usług.

e. Mistrzowski Skład Grilla i BBQ - czyli Daniel Dzwonkowski i Marek Markuszewski. Pasjonaci odymionej dziedziny, jaką jest grill&bbq, ale przede wszystkim przyjaciele. Członkowie Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ, oraz zespołu Polish BBQ King-Smoker, który w 2022 roku zdobył brąz na The Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue, w kategorii Home Cookin ' From Homeland. Laureaci konkursu Wołowa uczta u Neptuna 2022 (Marek 1 miejsce, Daniel 3). Pasjonaci metody low&slow. Propagatorzy polskiego mięsa wołowego i wieprzowego. Marek to współautor Wielkiej Księgi Wołowiny, oraz Standardów Mięsa Wołowego. Jest sędzią KCBS. Daniel w 2022 roku zdobył tytuł Kucharza Grill i Barbecue. 

Video

Typ kuchni: kuchnia amerykańska
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się