Smażone kotleciki jagnięce z warzywami

Do ulubionych
1384
1384
Do ulubionych
Smażone kotleciki jagnięce z warzywami
2021-06-09Kategoria: Przepisy i artykuły, Rodzaje mięsa, Techniki kulinarne, Jagnięcina, Smażenie

Pyszne i lekko strawne kotleciki jagnięce z mięsa młodych jagniąt wypasanych na ekologicznych łąkach “grass fed”. Mięso bardzo delikatne, podane ze świeżymi warzywami to wyśmienita propozycja na wiosenny lub letni obiad. Zainteresowanych zapraszamy do kupna kotlecików jagnięcych dostępnych w naszym sklepie internetowym BBQ.PL

Smażone kotleciki jagnięce z warzywami

Pyszne i lekko strawne kotleciki jagnięce z warzywami są idealną propozycją na obiad w te letnie upały.
Porcja dla 2 osób
Czas przygotowania 5 mins
Czas gotowania 20 mins

Składniki

  • 300 g kotlecików jagnięcych
  • 200 g pokrojonych warzyw: małej marchewki, kukurydzy, słodkiego groszku, papryki i dymki
  • 1 łyżeczka pasty z imbiru
  • 3 łyżki pasty Teryaki
  • 3 łyżki soku pomarańczowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki należy wcześniej przygotować.
  • Podgrzać olej w woku lub na dużej patelni.
  • Wrzucić najpierw jagnięcinę, następnie po kolei dodawać: marchewkę, kukurydzę, paprykę, słodki groszek i marynatę z Teryaki.
  • Obsmażać do uzyskania kruchości mięsa i do zgęstnienia sosu.
  • Podawać posypane opiekanymi nasionami sezamu.
Typ dania: Danie Główne
Typ kuchni: Angielska, Europejska, Polska
Słowo kluczowe: Dietetyczne, Do smażenia, Jagnięcina

Czy udało Ci się przyrządzić to danie?

Proszę daj nam znać jak Ci wyszło! Zostaw komentarz poniżej i jeśli chcesz otaguj swoje dzieło na Instagramie @bbqpl z hashtagiem #stekopedia.

Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się