Pyszne i lekko strawne kotleciki jagnięce z mięsa młodych jagniąt wypasanych na ekologicznych łąkach “grass fed”. Mięso bardzo delikatne, podane ze świeżymi warzywami to wyśmienita propozycja na wiosenny lub letni obiad. Zainteresowanych zapraszamy do kupna kotlecików jagnięcych dostępnych w naszym sklepie internetowym BBQ.PL
Smażone kotleciki jagnięce z warzywami
Składniki
- 300 g kotlecików jagnięcych
- 200 g pokrojonych warzyw: małej marchewki, kukurydzy, słodkiego groszku, papryki i dymki
- 1 łyżeczka pasty z imbiru
- 3 łyżki pasty Teryaki
- 3 łyżki soku pomarańczowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
Sposób przygotowania
-
Wszystkie składniki należy wcześniej przygotować.
-
Podgrzać olej w woku lub na dużej patelni.
-
Wrzucić najpierw jagnięcinę, następnie po kolei dodawać: marchewkę, kukurydzę, paprykę, słodki groszek i marynatę z Teryaki.
-
Obsmażać do uzyskania kruchości mięsa i do zgęstnienia sosu.
-
Podawać posypane opiekanymi nasionami sezamu.
Czy udało Ci się przyrządzić to danie?
Proszę daj nam znać jak Ci wyszło! Zostaw komentarz poniżej i jeśli chcesz otaguj swoje dzieło na Instagramie @bbqpl z hashtagiem #stekopedia.