Wyśmienity przepis dla wszystkich amatorów egzotycznej kuchni. Niezwykłe wydanie klasycznego curry z pewnością przypadnie do gustu poszukiwaczom nowych smaków. Zainteresowanych zapraszamy po filet z krokodyla do naszego sklepu internetowego BBQ.PL
Krokodyl w sosie curry
Składniki
- 100 g smażonego mięsa z krokodyla
- 120 g ryżu jaśminowego
- 50 g bakłażana grillowanego
- 50 g sosu z pasty curry
- 30 g mango
Składniki do przygotowania sosu z pasty curry
- 50 g pasty curry
- 50 g oliwy z oliwek
- 50 g mleka kokosowego
- 25 g trawy cytrynowej
- 50 g papryczki chilli bez skórki
- 30 g bakłażana
- świeża kolendra
Sposób przygotowania
Przygotowanie sosu z pasty curry
-
Pastę podsmażyć na oliwce, dodać mleko kokosowe, trawę cytrynową i zgrillowanego bakłażana.
-
Całość podgotować i przyprawić świeżą kolendrą.
Wykonanie
-
Na postumencie z ryżu i mango ułożyć smażonego krokodyla, grillowanego bakłażana i polać sosem.
-
Udekorować liśćmi palmy zgrillowanego owocu mango limonki i papryczki chili.
Czy udało Ci się przyrządzić to danie?
Proszę daj nam znać jak Ci wyszło! Zostaw komentarz poniżej i jeśli chcesz otaguj swoje dzieło na Instagramie @bbqpl z hashtagiem #stekopedia.