Krokodyl w sosie curry

Do ulubionych
630
630
Do ulubionych
Krokodyl w sosie curry
2021-06-09Kategoria: Przepisy i artykuły, Rodzaje mięsa, Techniki kulinarne, Mięsa egzotyczne, Smażenie

Wyśmienity przepis dla wszystkich amatorów egzotycznej kuchni. Niezwykłe wydanie klasycznego curry z pewnością przypadnie do gustu poszukiwaczom nowych smaków. Zainteresowanych zapraszamy po filet z krokodyla do naszego sklepu internetowego BBQ.PL

Krokodyl-w-sosie-curry

Krokodyl w sosie curry

Idealna okazja aby wprowadzić do swojego jadłospisu coś całkiem nowego. Klasyczne curry w egzotycznej odsłonie.

Składniki

  • 100 g smażonego mięsa z krokodyla
  • 120 g ryżu jaśminowego
  • 50 g bakłażana grillowanego
  • 50 g sosu z pasty curry
  • 30 g mango

Składniki do przygotowania sosu z pasty curry

  • 50 g pasty curry
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 50 g mleka kokosowego
  • 25 g trawy cytrynowej
  • 50 g papryczki chilli bez skórki
  • 30 g bakłażana
  • świeża kolendra

Sposób przygotowania

Przygotowanie sosu z pasty curry

  • Pastę podsmażyć na oliwce, dodać mleko kokosowe, trawę cytrynową i zgrillowanego bakłażana.
  • Całość podgotować i przyprawić świeżą kolendrą.

Wykonanie

  • Na postumencie z ryżu i mango ułożyć smażonego krokodyla, grillowanego bakłażana i polać sosem.
  • Udekorować liśćmi palmy zgrillowanego owocu mango limonki i papryczki chili.
Typ dania: Danie Główne
Typ kuchni: Azjatycka, Indyjska
Słowo kluczowe: Do smażenia, Mięso egzotyczne

Czy udało Ci się przyrządzić to danie?

Proszę daj nam znać jak Ci wyszło! Zostaw komentarz poniżej i jeśli chcesz otaguj swoje dzieło na Instagramie @bbqpl z hashtagiem #stekopedia.

Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się