Porterhouse steak z warzywami

2022-04-30Kategoria: Przepisy i artykuły, Wołowina, Grillowanie, Pieczenie
Do ulubionych
1305
1305
Do ulubionych
Porterhouse steak z warzywami
2022-04-30Kategoria: Przepisy i artykuły, Wołowina, Grillowanie, Pieczenie

Porterhouse steak z warzywami

Czas na małe, kontynentalne szaleństwo w twojej kuchni. Nie ma to jak amerykańsko-europejska mieszanka prawdziwego Amerykańskiego Porterhousa, ze świeżymi włoskimi warzywami.

Składniki

  • 2 steki Porterhouse
  • 2 łyżki stołowe startego parmezanu
  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonych ziół włoskich
  • 1 średnia cukinia przecięta wzdłuż na pół
  • 1 patison przecięty wzdłuż na pół
  • 1 średnia czerwona papryka pocięta na 8 części
  • sól i pieprz do smaku

Użyty sprzęt

  • piekarnik
  • ruszt lub blacha do grillowania

Sposób przygotowania

  • Połączyć starty parmezan, oliwę z oliwek i suszone włoskie zioła. Przygotowane wcześniej warzywa posmarować od strony miąższu przygotowaną marynatą.
  • Przełożyć warzywa miąższem do dołu i wraz z stekami umieścić na blasze do grillowania w piekarniku. Produkty umieścić w odległości ok 9cm od źródła ciepła. Grillować przez 10-15minut. Do uzyskania stopnia wysmażenia średnio krwistego, temperatura wewnątrz mięsa musi osiągną 60°C, a dla średniego 71°C.
  • Po przygotowaniu odstawić na chwilę, aby mięso odpoczęło. Następnie doprawić solą i pieprzem. Porcjować na cienkie plastry.
Typ dania: obiad, kolacja, wyjątkowa okazja
Typ kuchni: kuchnia europejska
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się