Steki z udźca jagnięcego w ziołach

2022-03-02Kategoria: Przepisy i artykuły, Jagnięcina, Grillowanie, Smażenie
Do ulubionych
4616
4616
Do ulubionych
Steki z udźca jagnięcego w ziołach
2022-03-02Kategoria: Przepisy i artykuły, Jagnięcina, Grillowanie, Smażenie

Steki z udźca jagnięcego w ziołach

Steki z udźca jagnięcego w marynacie z sosu Worcestershire, świeżych ziół, octu balsamicznego, oleju rzepakowego i przypraw korzennych. Grillowane i podawane z sałatką ze świeżych czereśni, fasoli i szpinaku tworzą niezapomnianą, lekką i pyszną kompozycję wiosennych smaków.

Składniki

Marynata

  • 3 łyżki stołowe sosu Worcestershire
  • 1-2 łyżki stołowe świeżo posiekanego rozmarynu lub tymianku
  • 1 łyżka stołowa dobrego octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki oleju rzepakowego lub oliwy

Sposób przygotowania

  • Umieść steki w szklanym naczyniu. Wymieszaj składniki marynaty i polej nią steki. Przykryj mięso i włóż je na 15-20 minut do lodówki do zamarynowania.
  • Smaż steki na rozgrzanym grillu lub patelni przez 6-8 minut z każdej strony lub do chwili, gdy mięso puści sok. Przełóż mięso na talerz i odczekaj kilka minut, aż odpocznie.
  • Podawaj z sałatką ze świeżych czereśni oraz fasoli, czerwonej cebuli i szpinaku baby z lekkim dressingiem.
Typ dania: obiad, kolacja, outdoor grill
Typ kuchni: kuchnia europejska
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się