Aromatyzowane masło z limonką i chili
Do ulubionych
2681
2681
Do ulubionych
Aromatyzowane masło z limonką i chili
Aromatyzowane masło z limonką i chili
Doskonałym dodatkiem do steków jest oczywiście masło. Szczególnych walorów smakowych dodaje różnego rodzaju masło aromatyzowane.
Składniki
- 1 x kostka masła (4 uncje, 114 gramów) (miękkiego)
- Starta skórka z jednej limonki
- 1 łyżeczka chili w proszku lub drobno posiekana 1/4 świeżej papryczki
Sposób przygotowania
- Są najróżniejsze możliwości tworzenia takiego masła. Można dodawać pietruszki, kolendry, orzechów, sera pleśniowego i wiele innych składników, które sprawią, że wasze steki będą wzbogacone o paletę oryginalnych smaków. W tym przepisie proponujemy masło limonkowe zaostrzone papryczką chilli. Aromatyzowane masełka to banalnie proste przepisy, a dają bardzo dużo możliwości kulinarnych.
- Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Aby zrobić idealny kształt zwiń masło w folii spożywczej formując mały walec o średnicy ok 2 cm. Odłóż do lodówki i poczekaj aż stwardnieje. Następnie wyjmij z lodówki i pokrój w plastry ok 5mm.
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.
Kategorie postów
Archiwum postów
Ostatnie komentarze