Aromatyzowane masło z limonką i chili

2022-07-14Kategoria: Przepisy i artykuły
Do ulubionych
1943
1943
Do ulubionych
Aromatyzowane masło z limonką i chili
2022-07-14Kategoria: Przepisy i artykuły

Aromatyzowane masło z limonką i chili

Doskonałym dodatkiem do steków jest oczywiście masło. Szczególnych walorów smakowych dodaje różnego rodzaju masło aromatyzowane.

Składniki

  • 1 x kostka masła (4 uncje, 114 gramów) (miękkiego)
  • Starta skórka z jednej limonki
  • 1 łyżeczka chili w proszku lub drobno posiekana 1/4 świeżej papryczki

Sposób przygotowania

  • Są najróżniejsze możliwości tworzenia takiego masła. Można dodawać pietruszki, kolendry, orzechów, sera pleśniowego i wiele innych składników, które sprawią, że wasze steki będą wzbogacone o paletę oryginalnych smaków. W tym przepisie proponujemy masło limonkowe zaostrzone papryczką chilli. Aromatyzowane masełka to banalnie proste przepisy, a dają bardzo dużo możliwości kulinarnych.
  • Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Aby zrobić idealny kształt zwiń masło w folii spożywczej formując mały walec o średnicy ok 2 cm. Odłóż do lodówki i poczekaj aż stwardnieje. Następnie wyjmij z lodówki i pokrój w plastry ok 5mm.
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się