Cured egg yolk idealny dodatek do steków

2022-07-14Kategoria: Przepisy i artykuły
Do ulubionych
1836
1836
Do ulubionych
Cured egg yolk idealny dodatek do steków
2022-07-14Kategoria: Przepisy i artykuły

Cured egg yolk idealny dodatek do steków

Ścięte w soli żółtko jajka to doskonały i bardzo prosty w przygotowaniu dodatek do steka wołowego. Świetnie wygląda i na pewno zaskoczy smakiem ciebie i twoich gości podczas grillowej imprezy.

Składniki

  • 4 x żółtka
  • 1 szklanka białego cukru
  • 1 szklanka soli koszernej

Sposób przygotowania

  • Wymieszaj sól i cukier. Wsyp połowę mieszaniny do pojemnika. Tylną częścią łyżki wykonaj cztery zagłębienia w mieszance, a następnie delikatnie opuść żółtka do każdego z nich.
  • Zakryj żółtka pozostałą mieszaniną i odstaw do lodówki na 16 godzin. Opłucz przed użyciem.
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się