- Kraj pochodzenia: Kanada
Burger wołowy Black Angus z bułką bawarską i piklami
Burger wołowy Black Angus z bułką bawarską i piklami
Polecamy kolejny przepis od Serekszop w kuchni na pysznego burgera wołowego. Wystarczy doskonała wołowina i finezyjne dodatki opracowane ze starannością w tym przepisie.
"To był jeden z lepszych burgerów jakie ostatnio zrobiłem, a wszystko za sprawą burgerów z oryginalnej amerykańskiej wołowiny, które możesz kupić w sklepie BBQ.PL. Zróbcie koniecznie tą wersję, a żeby go przygotować potrzebować będziesz:"
Składniki
- Burgery wołowe USA Black Angus
- Bułka Bawarska x 2
- Sos majonezowy z prażoną cebulką
- Sałata
- Ser mimolette
- Cebula
Tajskie pikle
- Tajskie pikle (przepis na profilu Serekszop w kuchni zapożyczony od @trener_grilla)
- 500-600g ogórków gruntowych
- 1/2 pęczka świeżej kolendry
- 1/2 cebula czerwona
- 1-2 papryczki chilli
- 130ml octu ryżowego
- 3-4 łyżeczki sosu rybnego 6 łyżek cukru
- 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżeczka soli
Sposób przygotowania
- Przyszykuj dodatki. Odpowiednio wcześniej przygotuj tajskie pikle. Pokrój warzywa i połącz ze sobą składniki zalewy (ocet ryżowy, sos rybny i imbir). Zalej przygotowane ogórki i odstaw na minimum 24h do lodówki. Upraż cebulkę na patelni i wymieszaj z majonezem. Pokrój cebulę w grube krążki. Rozkrój bułki na dwie części. Przyszykuj ser i sałatę. Wyjmij burgery z opakowań vacuum.
- Rozgrzej porządnie grilla. Umieść burgery na mocno rozgrzanym ruszcie. Po kilku minutach przełóż je do strefy temperatury pośredniej żeby dochodziły w niższej temperaturze. Połóż na burgerach plastry sera żeby ładnie się roztopiły. Idealnie jeśli na grillu masz płytę. Ułóż obok burgerów krążki cebuli, a na półeczce nad rusztem bułki bawarskie żeby delikatnie się przypiekły. Zdejmij po kolejnych kilku minutach w zależności od tego jaki poziom wysmażenia i wypieczenia dodatków Ci odpowiada. Na dolnej części bułki rozprowadź sos majonezowy. Następnie ułóż kilka liści sałaty, a na górze soczyste burgery z serem. Następnie przypieczona cebula i pikle tajskie. Całość domknij górną częścią bułki również posmarowaną sosem majonezowym.
"Kochani sklep BBQ.PL ma w swojej ofercie oryginalną amerykańską wołowinę dostępną również online - więc teraz zamawianie mięsa najwyższej jakości przez internet to kwestia kilku kliknięć. Paczki dostarczane są w chłodniczym opakowaniu i dobrze zabezpieczone - co daje gwarancję jakości."
#usbeef #bbqpl #mięsnyonline #wołowinapremium #wołowinaUSA #kolacja #kolacyjka #kolacjawedwoje #przepisy #prosteprzepisy #domowyfastfood #burgertime #przepis #domowyburger #burgerwołowy #pikle #ogórki