Burger wołowy Black Angus z bułką bawarską i piklami

Do ulubionych
530
530
Do ulubionych
Burger wołowy Black Angus z bułką bawarską i piklami
2024-07-15Kategoria: Przepisy i artykuły, Rodzaje mięsa, Techniki kulinarne, Wołowina, Grillowanie, Smażenie, Aktualności

Burger wołowy Black Angus z bułką bawarską i piklami

Polecamy kolejny przepis od Serekszop w kuchni na pysznego burgera wołowego. Wystarczy doskonała wołowina i finezyjne dodatki opracowane ze starannością w tym przepisie.

"To był jeden z lepszych burgerów jakie ostatnio zrobiłem, a wszystko za sprawą burgerów z oryginalnej amerykańskiej wołowiny, które możesz kupić w sklepie BBQ.PL. Zróbcie koniecznie tą wersję, a żeby go przygotować potrzebować będziesz:"

Składniki

Tajskie pikle

  • Tajskie pikle (przepis na profilu Serekszop w kuchni zapożyczony od @trener_grilla)
  • 500-600g ogórków gruntowych
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry
  • 1/2 cebula czerwona
  • 1-2 papryczki chilli
  • 130ml octu ryżowego
  • 3-4 łyżeczki sosu rybnego 6 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania

  • Przyszykuj dodatki. Odpowiednio wcześniej przygotuj tajskie pikle. Pokrój warzywa i połącz ze sobą składniki zalewy (ocet ryżowy, sos rybny i imbir). Zalej przygotowane ogórki i odstaw na minimum 24h do lodówki. Upraż cebulkę na patelni i wymieszaj z majonezem. Pokrój cebulę w grube krążki. Rozkrój bułki na dwie części. Przyszykuj ser i sałatę. Wyjmij burgery z opakowań vacuum.
  • Rozgrzej porządnie grilla. Umieść burgery na mocno rozgrzanym ruszcie. Po kilku minutach przełóż je do strefy temperatury pośredniej żeby dochodziły w niższej temperaturze. Połóż na burgerach plastry sera żeby ładnie się roztopiły. Idealnie jeśli na grillu masz płytę. Ułóż obok burgerów krążki cebuli, a na półeczce nad rusztem bułki bawarskie żeby delikatnie się przypiekły. Zdejmij po kolejnych kilku minutach w zależności od tego jaki poziom wysmażenia i wypieczenia dodatków Ci odpowiada. Na dolnej części bułki rozprowadź sos majonezowy. Następnie ułóż kilka liści sałaty, a na górze soczyste burgery z serem. Następnie przypieczona cebula i pikle tajskie. Całość domknij górną częścią bułki również posmarowaną sosem majonezowym.

    "Kochani sklep BBQ.PL ma w swojej ofercie oryginalną amerykańską wołowinę dostępną również online - więc teraz zamawianie mięsa najwyższej jakości przez internet to kwestia kilku kliknięć. Paczki dostarczane są w chłodniczym opakowaniu i dobrze zabezpieczone - co daje gwarancję jakości."

    #usbeef #bbqpl #mięsnyonline #wołowinapremium #wołowinaUSA #kolacja #kolacyjka #kolacjawedwoje #przepisy #prosteprzepisy #domowyfastfood #burgertime #przepis #domowyburger #burgerwołowy #pikle #ogórki

Video

Typ dania: lunch, obiad, outdoor grill
Typ kuchni: kuchnia amerykańska
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.
Oglądane
155,35 zł
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Hardcore Carnivore premium - super miękka czapka ze szczotkowanej bawełny z siatką - granatowy przód, biały tył. Haftowane logo Hardcore Carnivore z przodu. Podpisana metka HCC z tomahawkiem z tyłu. Czapka posiada...

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się