Grzanki z burratą i grillowaną wołowiną

Do ulubionych
411
411
Do ulubionych
Grzanki z burratą i grillowaną wołowiną
2024-06-13Kategoria: Przepisy i artykuły, Rodzaje mięsa, Techniki kulinarne, Wołowina, Grillowanie, Smażenie, Aktualności

Grzanki z burratą i grillowaną wołowiną

Przepis na pyszne, chrupiące grzanki z soczystym stekiem teres major. Doskonała przekąska, propozycja na zdrowy i pożywny lunch. Pełna smaku i wartości odżywczych. Polecamy gorąco propozycję znanej influenserki kulinarnej Kingi w Quchni :)

Składniki

Sposób przygotowania

  • Stek osuszyć i oczyścić z błon. Następnie natrzeć z dwóch stron olejem i doprawić solą, papryką oraz czosnkiem. Smażyć na grillu lub patelni grillowej przez około 15-20 minut (w zależności od pożądanego stopnia wysmażenia), obracając co 2-3 minuty. Stek odłożyć na 10 minut, aby odpoczął.

  • W międzyczasie pokroić i zgrillować bagietkę. Każdy kawałek bagietki posmarować burratą. Wołowinę pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na bagietce. Dodać pokrojone pomidorki oraz świeżą bazylię. Można posypać płatkami chili. Smacznego.

  • Stek Teres Major jest delikatny i idealnie soczysty. Wystarczy go doprawić ulubionymi przyprawami i usmażyć na grillu lub patelni grillowej. W sklepie BBQ.PL znajdziecie duży wybór mięs premium i możecie je zamówić z dostawą do domu. Polecam.

Video

Typ dania: przekąska, lunch, obiad, kolacja
Typ kuchni: kuchnia europejska
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się