- Kraj pochodzenia: Kanada
Jakie mięso na grilla wybrać
Jakie mięso na grilla wybrać?
Zastanawiasz się, jak pozbyć się nudy podczas kolejnej imprezy grillowej? W tym sezonie grillowym zamiast klasycznej kiełbasy czy karkówki spróbuj przygotowanych przez nas propozycji, które zaskoczą, a następnie zauroczą smakiem wszystkich Twoich Gości. Jesteśmy przekonani, że gdy tylko spróbujesz tych smaków, to staną się one stałą częścią Twojego świata barbecue zarówno tego, jak i każdego kolejnego sezonu! W tym roku proponujemy prawdziwe pyszności na grilla dla prawdziwych mięsożerców!
Królowa grillowania wołowina, czyli burgery i steki wołowe
Burgery na grilla? Jak najbardziej. Jest to przysmak, który kochają wszyscy, począwszy od najmłodszych, przez
najstarszych mięsożerców. Są pyszne, a w dodatku tanie i szybkie w przygotowaniu – wystarczy jedynie świeża bułka i ulubione warzywa. Spróbuj burgerów z wołowiny z najlepszych ras mięsnych z burgery wagyu lub black angus. A może ultra zdrowe burgery z certyfikatem BIO?
Naszymi kolejnymi niezawodnymi propozycjami są oczywiście steki. I najbardziej klasyczny stek z antrykotu i stek z rostbefu. Szeroką gamę tych steków z wołowiny najwyższej jakości znajdziesz w naszym sklepie. Zdziwisz się, jak szybko i klasycznie przygotujesz oba dania!
Jeżeli chcesz zaimponować komuś czymś pysznym i oryginalnym, to co powiesz na Teres Major, Flat Iron lub Flank Steak? Nie martw się. Jeśli nie wiesz jak je przygotować skorzystaj z licznych przepisów z naszego bloga lub videoprzepisów na naszym kanale You Tube gdzie każdy z tych steków jest szczegółowo zaprezentowany.
Natomiast, jeśli chcesz przygotować coś naprawdę spektakularnego, to wybierz Tomahawk - tym naprawdę zrobisz wrażenie na Twoich gościach! Wymaga trochę umiejętności, ale warty jest wszystkich wysiłków każdego miłośnika wołowiny.
Jeśli nie karkówka, to co? Wieprzowina wysokiej jakości na grilla
Na grilla postaw na najwyższej jakości steki z wieprzowiny Iberico. Jest to zupełnie inny wymiar smaku. Presa, Pluma, a może Secreto? To trio odmieni Twoje patrzenie na wieprzowinę! Nie musisz spędzać długich godzin na
przygotowywaniu mięsa. Steki z wieprzowiny iberico zrobisz bez marynowania, wystarczy tylko pieprz i sól, by otrzymać nieziemsko soczyste, kruche i pełne smaku mięsko!
Jagnięcina z grilla coraz popularniejsza
Delikatne i bardzo zdrowe steki jagnięce są wprost stworzone na grilla. Do tej pory nie były one zbyt popularne w Polsce. Głównie ze względu na brak dostępności jagnięciny wysokiej jakości. Na naszym rynku głównie dostępna była baranina, która ma intensywny aromat i nie jest tak delikatna jak mięso jagnięce. W naszym sklepie znajdziesz jednak najbardziej delikatną i smakowitą jagnięcinę od wiodących producentów z UE oraz z Nowej Zelandii. Oferujemy także gotowe steki jagnięce, których przygotowanie na grillu zajmie ok. 4 minut bo nie wymagają nawet wcześniejszego marynowania. Jeśli zależy Ci na niezwykle pysznym, delikatnym i bardzo zdrowym mięsie, to odpowiedzią na Twoje potrzeby są steki jagnięce. Do przygotowania potrzebujesz dosłownie kilku chwil!
Drób idealny na grilla
Naszą ostatnią propozycją jest drób premium, a mianowicie mini kurczaki i przepiórki z grilla. Może nie zdawałeś sobie z tego sprawy ale są one stworzone do grillowania. Są przede wszystkim niesamowicie pyszne i soczyste przygotowane na grillu. Zapomnij o suchym kurczaku bez smaku. Sprawdź nasze filmy instruktażowe i przepisy na blogu i odkryj smak drobiu z grilla jakiego nie znałeś.