Kanapka z koftami wołowymi nadziewanymi kozim serem

Do ulubionych
57
57
Do ulubionych
Kanapka z koftami wołowymi nadziewanymi kozim serem
2024-09-10Kategoria: Przepisy i artykuły, Techniki kulinarne, Wołowina

Kanapka z koftami wołowymi nadziewanymi kozim serem

Kto był chodź raz na Bałkanach ten z pewnością rozkochał się w tamtejszej kuchni. Oprócz zapierających dech w piersi widoków, muzyki na żywo i zabawy do białego rana wiele osób pokochało ten region właśnie za niesamowite kulinaria. Poznaj nasz przepis na kofty wołowe w nieco spolszczonej/restauracyjnej wersji. Ten smak powinien odświeżyć Twoje wspomnienia z wyprawy na Bałkany, a jeśli jeszcze tam nie byłeś może zachęci Cię do podróży. Jak zwykle podstawą jest wysokiej jakości mięso wołowe. Polecamy mieloną wołowinę Black Angus z Argentyny z naszego sklepu i życzymy smacznego :).

Użyty sprzęt

  • Wołowina mielona – 400g

  • Ser kozi twardy – 150g

  • Tymianek

  • Cebula czerwona – 350g

  • Ocet balsamiczny – 100ml

  • Cukier – 80g

  • Wino czerwone – 150ml

  • Ciabatta lub Focaccia – 4 szt.

  • Papryka czerwona – 1 szt.

  • Ogórek zielony – 0,5 szt.

  • Rzodkiewki – 6 szt.

  • Pomidorki koktajlowe – 8 szt.

  • Mix sałat – 120 g

Sposób przygotowania

  • Weź wysokiej jakości wołowe mięso mielone mięso, takie jak oferowane w naszym sklepie mięso Black Angus z Argentyny. Po rozmrożeniu dopraw je świeżym tymiankiem i pieprzem, ewentualnie możesz lekko posolić (pamiętaj, że ser kozi jest dosyć słony więc uważaj z solą żeby nie przesadzić).

  • Po doprawieniu podziel mięso na równe porcje – około 50 g. Uformuj je w kształt kulki, które później będzie trzeba spłaszczyć. Połóż na środku kawek sera koziego (opcjonalnie inny, który lubisz). Następnie sklej mięso jak pieroga i uformuj wałeczek, który należy spłaszczyć.

  • Gotowe mięso odstaw do lodówki. Pokrój cebulę w piórka, skarmelizuj ją z cukrem, a następnie podlej winem oraz octem balsamicznym. Duś na wolnym ogniu, do momentu kiedy płyny odparują i powstanie konsystencja konfitury.

  • Mięso ugrilluj lub usmaż w małej ilości tłuszczu na patelni. Ułóż na pieczywie sałatę, warzywa oraz kofty wołowe i podaj z konfiturą cebulową.

Typ dania: lunch, obiad, kolacja
Typ kuchni: kuchnia bałkańska
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się