Kotlety z dzika w sosie whisky

2021-07-06Kategoria: Przepisy i artykuły, Dziczyzna, Duszenie
Do ulubionych
1470
1470
Do ulubionych
Kotlety z dzika w sosie whisky
2021-07-06Kategoria: Przepisy i artykuły, Dziczyzna, Duszenie

Kotlety z dzika w sosie whisky

Przepis ten jest bez wątpienia dedykowany amatorom wyrazistych smaków. Przekonaj się  jak trunek z krajów anglosaskich jest w stanie urozmaicić smak twoich potraw.

Składniki

  • schab z dzika
  • 115 g whisky
  • 85 g miodu
  • 1 łyżka stołowa grubo mielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżka stołowa soli
  • 6 filiżanek demi-glace

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki, poza mięsem dokładnie wymieszać. Przygotowanym sosem polać mięso. Przykryć i dusić w piekarniku w temperaturze 175°C około 2 godziny.
  • Mięso wyjąć z sosu, zredukować objętość sosu i doprawić do smaku. Pokroić mięso na kotlety. Kotlety podawać polane sosem z whisky.
Typ dania: kolacja, obiad, lunch
Typ kuchni: kuchnia europejska
Komentarze (0)
Napisz odpowiedź (0)
Proszę zalogować się aby dodać komentarz.

Menu

Menu

Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się