News

Najmodniejsze steki w tym sezonie

Zamiast kiełbasy, karkówki i kaszanki coraz częściej na naszych grillach ląduje wołowina. Dostępna jest cała bogata, ciekawa paleta przeróżnych steków, które doskonale wpasują się w najróżniejsze gusta i budżety. Przeczytaj, które steki będą najpopularniejsze, najmodniejsze w tym sezonie grillowym.

pieczeń a antrykotu z marchewką w glazurze cytrynowej

Przygotuj aromatyczną, soczystą pieczeń wołową, która będzie idealnym daniem głównym na większe rodzinne spotkanie. Jeśli nigdy tego nie robiłeś, nie przejmuj się, przepis jest banalnie prosty. Wstarczy, że masz wołowinę dobrej jakości taką jak antrykot wołowy Black Angus USA. Ta sezonowana wołowina ma mnóstwo marmurkowości nadającej naszej pieczeni niezwykłej, maślanej soczystości. Podawaj z pyszną słodką sałatką z marchewki i brukwi w lekko kwaskowej cytrynowej glazurze. Idealnie dopełni i przełamie smak mięsa.

Chociaż kupowanie jedzenia, a w szczególności mięsa, przez internet nie jest nowością, wiele osób nadal traktuje to niczym rozwiązanie rodem z filmów science-fiction. Dostajemy wiele pytań czy mięso się nie rozmrozi, czy się nie popsuje w transporcie. Jest wiele wątpliwości jak przestłka jest zabezpieczona itp.. W tym artykule odpowiemy na te nurtujące pytania i przedstawimy w kilku punktach jakie są zalety kupowania ulubionych steków i innych mięs w mięsnym online.

idealny stek z patelni

Stek to klasyczne danie wywodzące się z kuchni amerykańskiej, które znalazło sobie wielu entuzjastów na całym świecie. Nic w tym dziwnego! Jest to bowiem potrawa, która może być przygotowywana z różnych elementów mięsa wołowego (mięśni), na najróżniejsze sposoby jeśli chodzi o marynowanie, technikę kulinarną, formę podania i dodatki. Dzięki temu praktycznie każdy może znaleźć steka, który finalnie wpasuje się w jego indywidualny gust.

krojenie wołowiny

Jednym z uroków wołowiny jest fakt, że jest to mięso pełne niuansów. Chcąc przygotować je w taki sposób, by było pyszne i wprost zachwycało swoim smakiem, należy pamiętać o wielu kwestiach. Każdy smakosz, który chce cieszyć się perfekcyjną wołowiną musi mieć na uwadze takie detale jak prawidłowy sposób krojenia mięsa.

Niskie temperatury zaczynają doskwierać coraz bardziej? Jest zimno, a po długim dniu w pracy, zaczyna nam burczeć w brzuchu? Nie ma nic lepszego niż pyszne, jednogarnkowe danie, które jednocześnie zapełni żołądek, a zarazem przyjemnie rozgrzeje w chłodzny, zmowy dzień.

Święta to szczególny czas, który każdy z nas chce spędzić w towarzystwie swoich najbliższych. Bardzo istotne jest wtedy, by wszystko było perfekcyjne. Jeśli zastanawiasz się jak przygotować idealną pieczeń, którą ugościsz swoich gości zajrzyj do naszego artykułu. 

pieczeń z polędwicy

Idealnie soczysta pieczeń z polędwicy, która pięknie komponuje się z pieczonymi ziemniaczkami, słodkimi ziemniakami oraz cebulą cipollini. Udekoruj gałązkami świeżych ziół i to imponujące danie będzie gotowe do podania!

Mięso wołowe cieszy się bardzo dużą popularnością wśród wielu osób bo jest pyszne i zdrowe. Zachwyca różnorodnością opcji przygotowania. Możemy wołowinę piec, smażyć, grillować lub dusić. Sposób przygotowania zależy od tego na co akurat mamy ochotę i jakim kawałkiem mięsa dysponujemy. Jeśli mamy mięso wysokiej jakości przygotowanie jest banalnie proste. Warto jednak wiedzieć jaką technikę kulinarną dobrać do danego elementu/steka.

Tak naprawdę każdy rodzaj mięsa nadaje się na grilla. Ile pomysłów, tyle możliwości. Można do tematu podejść bardziej klasycznie lub z większą dozą wyobraźni. Skoro w Polsce wspólne grillowanie w gronie przyjaciół i rodziny stało się właściwie jednym z ulubionych sportów narodowych warto pogłębić zagadnienie co na tego grilla wrzucić.