- Kraj pochodzenia: Kanada

- Ponad 200 przepisów w bazie
- Regularnie nowe przepisy
- Wpisy od zawodowych kucharzy
2025-05-03
24
Ogrodzieniec 2025 - największe święto grilla w Polsce w prehistorycznym stylu!
Fani grillowania, szykujcie się na największe i najbardziej smakowite wydarzenie w Polsce! Już po raz kolejny Zamek Ogrodzieniec stanie się areną spektakularnych zmagań kulinarnych i niezapomnianych wrażeń podczas...
Czytaj więcej
2025-04-16
181
Wiosenna sałatka ze stekiem teres major, pieczonym kalafiorem i awokado
Masz ochotę na coś więcej niż zwykłą sałatkę? Ten przepis to połączenie soczystego steka Teres Major z delikatnie pieczonym kalafiorem, wzbogacone o świeże warzywa, kremowe awokado i chrupiące migdały. Całość polana...
Czytaj więcej
2025-04-11
248
Terrine z foie gras – francuska uczta, którą zrobisz w domu!
Zaskocz swoich gości klasycznym francuskim rarytasem czyli terrine z foie gras! Ten przepis to klasa, smak i prostota w jednym. Poczuj się jak prawdziwy szef kuchni i przygotuj coś wyjątkowego!
Czytaj więcej
2025-03-15
1416
Perliczka pieczona z masłem i tymiankiem
Chcesz zaskoczyć gości czymś wyjątkowym? Pieczona perliczka z masłem i tymiankiem to elegancka, a zarazem prosta alternatywa dla tradycyjnego drobiu. Jej delikatny smak i aromat zachwycą każdego, sprawdź nasz przepis!
Czytaj więcej
2025-03-01
344
Soczyste przepiórki pieczone w orientalnych przyprawach
Mamy dla Ciebie propozycję, która z pewnością przypadnie Ci do gustu – soczyste przepiórki pieczone w aromatycznych, orientalnych przyprawach. To danie to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca delikatność mięsa...
Czytaj więcej
2025-01-22
463
Klasyczne danie w niekonwencjonalnym, pysznym wydaniu. Bigos to nie jest typowa potrawa na naszym blogu. Ale jeśli chcesz go zrobić perfekcyjnie pamiętaj o wysokiej jakości mięsie. W tym przepisie polecamy trochę...
Czytaj więcej
2025-01-09
442
Pieczony kurczak z karaibskim sosem bbq
Niebanalny pomysł na obiad, kolację czy wyjątkową okazję. Delikatne, soczyste, a jednocześnie kruche mięso w towarzystwie warzyw, z mnóstwem świeżych przypraw, pokreślone wyrazistym smakiem sosu bbq w stylu karaibskim.
Czytaj więcej
2024-12-31
698
Tatar z polędwicy z dipem szczypiorkowym
Tatar z polędwicy wołowej to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Ale my dodaliśmy do niego coś ekstra – genialny dip szczypiorkowy, który robi robotę i nadaje całości świeżego, zaskakującego smaku.
Czytaj więcej
2024-12-24
1717
Stek z antrykotu z sosem pieprzowym oraz puree z selera
Zaskocz i zachwyć swoich bliskich serwując na święta rewelacyjnej jakości stek z kremowy sosem pieprzowym i aromatycznym puree z selera. Sprawdź ten przepis.
Czytaj więcej
2024-12-16
1044
Zając duszony w aromatycznym sosie winno śliwkowym
Zaskocz swoich bliskich wyrazistym i wyrafinowanym smakiem tej wyjątkowej, świątecznej potrawy. Sprawdź nasz przepis dla ambitnych :)
Czytaj więcej
Jan Kuroń 2024-12-02
402
Co powiesz na dodatek, który wynosi steki i mięsa na zupełnie nowy poziom? Janek Kuroń, nasz kulinarny guru, stworzył przepis na chutney piwno-bekonowy, który rozgrzewa kubki smakowe i robi wrażenie na każdym stole....
Czytaj więcej
2024-11-22
462
Rosół na szpondrze z tymiankiem, warzywami i pulpecikami wołowymi
Rosół to klasyka polskiej kuchni – aromatyczny, pełen smaku i wspomnień z dzieciństwa. Dziś przedstawiamy przepis na jego nieco bogatszą wersję. Sprawdź!
Czytaj więcej
2024-11-08
426
Wołowina w słodko kwaśnym sosie z wędzonych śliwek
Prawdziwy festiwal smaku – soczyste kawałki wołowiny, słodycz wędzonych śliwek, delikatny aromat przypraw i lekka kwaśność octu tworzą idealną harmonię. Sprawdź nasz przepis.
Czytaj więcej
2024-11-08
384
Otwarta lasagne ze smażoną wołowiną i warzywami – nowy wymiar klasyki!
Lasagne to jedno z tych dań, które kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i aromatem pomidorowego sosu przeplatanego makaronem i mięsem. Ale dziś proponujemy coś zupełnie innego – otwartą lasagne, która przełamuje...
Czytaj więcej
2024-10-27
566
Grillowany stek Cowboy z pomidorami z zapiekanym parmezanem
To wyjątkowe danie. Klasyczna, amerykańska kuchnia w najlepszym wydaniu.
Czytaj więcej